Cu bani ai guvernului elvetian, in municipiul Suceava se infiinteaza 50 de puncte de incarcare pentru masini electrice si se cumpara 50 de autovehicule electrice pentru Primarie


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava va achiziţiona 18 vehicule electrice şi va înfiinţa 50 de puncte de încărcare, în cadrul proiectului „Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, finanţat de Guvernul Elveţiei. Anunţul a fost făcut, miercuri, de primarul Ion Lungu, într-o conferinţă de presă. Potrivit edilului-şef, jumătate dintre punctele de încărcare sunt standard şi vor fi amplasate la Primărie, în parcările subterane, dar şi în alte parcări mari din municipiu, în special în zona comercială, iar alte 25 de puncte pentru încărcare rapidă, vor fi amplasate în zone stradale, dar şi în parcări din zone cu trafic intens.

ion lungu 2013

Lungu a precizat că la Primărie va fi înfiinţat un dispecerat care se va ocupa de aceste puncte de încărcare, iar cei care vor dori să le folosească vor primi un card.

Primarul a mai spus că pentru acest proiect este alocată suma de 1,8 milioane de franci elveţieni urmând să fie achiziţionate autovehicule electrice necesare, cum ar fi furgonetele, auto-măturătoare, auto-cisternă de apă sau maşină pentru întreţinerea gheţii de pe patinoar. „Acest proiect are un impact deosebit prin reducerea emisiilor de CO2, dar şi prin economii la buget pentru carburanţi”, a spus Ion Lungu.

Prin programul de cooperare elveţiano-român, partea elveţiană alocă municipiului Suceava finanţare de aproximativ 9 milioane de euro, pentru trei proiecte, unul privind continuarea modernizării sistemului de iluminat public, un altul ce prevede amenajarea unui sistem de încălzire a bazarului din municipiu folosind surse alternative de energie, iar al treilea de achiziţionare de autovehicule electrice.


Intră acum și în grupul de