Cativa elevi si profesori de la Colegiul de Informatica din Suceava vor pleca in Spania. Afla aici cu ce ocazie!


Intră acum și în grupul de

laptop-001Un grup de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional de Informatică ”Spiru Haret” Suceava vor lua parte, în perioada 11-16 noiembrie 2013, la prima întâlnire din cadrul proiectului multilateral Comenius Keep the Flow, în Iznalloz, Spania, transmit reprezentanţii instituţiei de invăţământ, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, din cadrul acestui grup fac parte directorul colegiului sucevean,  Virginel Iordache, prof. Daniela Rotaru şi Diana Rusu, precum şi elevii: Raluca Maxim, Sabina Andrei, Iorgu Cristache şi Marcian Gorea.

Proiectul multilateral Comenius Keep the Flow are ca perioadă de desfăşurare august 2013 – iulie 2015, şi ca parteneri, şcoli din Spania, Turcia, Germania, Marea Britanie, Franţa, Polonia şi Italia. Tema principală a proiectului este APA. S-a plecat de la ideea că apa este un dintre cele mai valoroase resurse ale planetei noastre.

„Apa este un factor de mediu indinspensabil vieţii şi are un rol de prim ordin în apariţia vieţii pe planeta noastră pentru că: constituie factorul de care depinde productivitatea plantelor şi animalelor; intră în constituţia tuturor organismelor animale şi vegetale, toate schimburile organismului cu mediul şi implicit menţinerea vieţii acestuia petrecându-se prin intermediul apei; înslezneşte şi regleză procesele fizico-chimice din celule, difuzarea subsenaţelor nutritive în celule şi ţesuturi, procesele de digestie, absorbţie, circulaţie şi hrănire ale celulelor ş.a.”, se arată în documentul citat.

În cadrul întâlnirii de proiect din Spania, elevii vor discuta despre problemele de mediu cu care se confruntă fiecare ţară în parte, vor analiza modul în care mediul înconjurător este afectat de aceste probleme. De asemenea, elevii vor prezenta lucrări depre zonele unde locuiesc, vor vorbi despre poluare şi despre consumul excesiv, vor lua parte la dezbateri pe diferite probleme de mediu. În cadrul acestei întâlniri, se va organiza un concurs pentru logo-ul proiectului.

Elevii şi profesorii vor intra în contact cu civilizaţia şi cultura spaniolă deoarece ei vor vizita Palatul Alhambra, oraşele Granada şi Malaga. Pentru a sublinia rolul apei asupra mediului, membrii echipei de proiect vor vizita un parc acvatic şi o zonă deşertică din Parcul Natural din Tabernas.


Intră acum și în grupul de