Cea mai mare parada militara de dupa 1989 organizata de 1 Decembrie la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Peste 8.000 de suceveni au asistat, duminică, la prânz, la parada militară organizată de Ziua Naţională, iar după ceremonie o parte dintre ei s-au putut delecta cu fasole și cârnați dar şi cu vin oferit de Primaria Suceava, imbulzeala generata de acest din urmă moment fiind de altfel ceva ”tradițional”.

PC010683

Sucevenii au avut parte de o vreme perfectă pentru 1 Decembrie iar la ceremoniile de Ziua Naţională în municipiul Suceava a fost organizată cea mai mare paradă militară de după 1989, la defilare participând trupe şi tehnică ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi SRI , iar o formaţie de trei avioane a survolat zona şi a lansat fum în culorile naţionale.

 

 

La eveniment au participat și preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, primarul Ion Lungu, consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyly Boieciko, dar şi secretarul general al PDL, senatorul Gheorghe Flutur şi vicepreşedintele PDL deputatul Ioan Bălan, care au depus coroane de flori la troiţa ridicată în memoria martirilor Revoluţiei de la 1989.

PC010653

 

În discursurile lor, reprezentanţii administraţiei locale au transmis mesaje de solidaritate şi unitate a tuturor românilor.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a subliniat că românii nu au motive să ţină capul plecat şi le-a cerut tuturor, ca atât când se află în ţară, dar şi în străinătate, să fie mândri de România şi să fie mândri că sunt români.

 

 

 

 

El a arătat că, în aceste momente, când la graniţa cu Ucraina sunt lucruri care nu sunt normale sau în interes european este nevoie poate mai mult de unitate.

„Avem datoria să fim solidari şi să fim uniţi”, le/a spus Nechifor sucevenilor.

PC010659

După parada militară, sucevenii au mers să mănânce fasole cu cârnaţi sau fasole de post şi să bea un pahar de vin fiert oferite de Primăria Suceava şi totodată să asculte fanfara oraşului.

În primele minute când s-a început distribuirea porţiilor de fasole s-a creat îmbulzeală la formarea rândului, dar situaţia a intrat la scurt timp în normalitate, poliţiştii locali şi jandarmii reuşind să impună ordinea.

O mare parte dintre suceveni s-au îndreptat în zona Palatului Administrativ unde a fost expusă tehnica militară care a participat la paradă, cei mai solicitaţi pentru fotografii fiind echipajele de pe TAB-uri şi echipa de intervenţie a SRI, dar şi câinii poliţişti care au defilat.


Intră acum și în grupul de