Europarlamentarul Teodor Stolojan avertizeaza: ”In România îşi fac din nou de cap reţele organizate de corupţie”


Intră acum și în grupul de

Europarlamentarul PDL Teodor Stolojan a declarat, sâmbătă, la Suceava, în cadrul Consiliului Judeţean de Coordonare al PDL că singura sursă de finanţare pentru revigorarea economică sunt fondurile europene, dar și-a exprimat scepticismul cu privire la accesarea acestora motivand că au reapărut reţelele organizate de corupţie la nivel national.

Stolojan a explicat că că economia ţării nu are tensiuni majore ca urmare a măsurilor care au fost luate în timpul guvernării PDL, dar că este o economie „fără suflu” şi că nu se poate ajunge astfel la o creştere economică de care ţara are nevoie pentru a recupera decalajul cu ţările din UE.

El a arătat că România nu se va putea baza în următorii doi-trei ani pe creditul bancar pentru că băncile din ţară trebuie să-şi rezolve problemele creditelor neperformante.

alegeri pdl suceava

Stolojan a explicat că în aceste condiții când creditul bancar nu poate contribui la relansare, revigorarea economiei ar putea fi realizată de economiile din sectorul privat şi ale populaţiei, dar că sectorul realizează profituri mai mici, iar populaţia care are economii nu are încredere și nu investește.

„Ne rămâneau două mijloace pentru a revigora economia. Bugetul pentru anul 2014 şi fondurile europene. Din păcate acest guvern a făcut un buget pe anul 2014 întors cu spatele la mediul de afaceri”, a mmai spus europarlamentarul PDL.

El a explicat că în 2014-2015, România poate să utilizeze 14 miliarde de euro numai fonduri structurale nefolosite în perioada 2007-2014, iar alte trei miliarde de euro din fondul de dezvoltare rurală.

„E o sumă imensă la care se mai adaugă trei miliarde de euro din fondurile alocate pentru 2014-2020”, a spus Teodor Stolojan.

El a subliniat că indiferent care e guvernul aflat la putere şi-ar dori ca aceste sume de bani să fie folosite din plin pentru că înseamnă relansarea economiei.

„Speranţele ca acest guvern să folosească fondurile sunt destul de mici pentru că cel mai cinstit guvern se îneacă în corupţie. Când vorbesc de corupţie vorbesc de reapariţia reţelelor organizate de corupţie. Asta ne-a arată realitatea ultimului an şi jumătate. În România îşi fac din nou de cap reţele organizate de corupţie. Nu un om, nu doi oameni, o întreagă încrengătură”, a spus Stolojan.


Intră acum și în grupul de