Guvernul aloca 10 milioane de lei pentru lucrarile la Spitalul Municipal Falticeni


Intră acum și în grupul de

Guvernul a alocat, miercuri, suma de 10 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2013,  pentru judeţul Suceava

Prin Hotărârea adoptată de Guvern se alocă 10.000. 000 de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru finanţarea unor lucrări la obiectivul de investiţii „Spital Municipal Fălticeni”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

spital falticeni

Lucrările de construcţie a Spitalului Municipal Fălticeni au fost începute în 1991, dar până la sfârşitul anului 2011 s-a realizat doar 26 la sută din lucrare. În 2011 s-a reluat construcţia spitalului după semnarea contractului de execuţie cu firma suceveană General Construct, cu experienţă în România şi Germania.

Spitalul din Fălticeni deserveşte aproximativ 150.000 de locuitori din municipiu şi 20 de comune din zonă. Clădirea nouă a acestei unităţi spitaliceşti, a cărei construcţie a început în 1991, a fost gândită iniţial mult prea mare, iar o parte din corpul clădirii a fost transformat în spaţiu de locuit, fiind amenajate 60 de apartamente pentru tineri, prin ANL, din care în cinci apartamente locuiesc medici ai spitalului.

La sfârşitul anului 2011, autorităţile locale au semnat un contract de execuţie a noii clădiri, proiect estimate la 31,5 milioane de lei şi care urma să fie finalizat la sfârşitul anului 2013.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, declarat la începutul lunii septembrie că Spitalul din Fălticeni ar putea deveni secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava şi astfel va putea fi dotat cu aparatură medicală şi finanţat de Consiliul Judeţean într-un proiect integrat.

Nechifor a precizat  că această situaţie a discutat-o şi cu premierul Victor Ponta, Guvernul urmând să aloce fonduri pentru continuarea lucrărilor de la spital.


Intră acum și în grupul de