Evenimentul caritabil „Daruieste un zambet!”, organizat de Clubul Rotary Suceava Bucovina, a trecut de a VIII-a editie


Intră acum și în grupul de

82 de familii de voluntari ai Clubului Rotary Suceava Bucovina si-au deschis din nou sufletul si au demonstrat inca o data ca „fapta buna” si „omul bun” sunt la ele acasa in Suceava. Astfel, cu ajutorul acestora, 82 de copii defavorizati de soarta, din clasele I-IV ale Centrului Scolar de educatie Incluziva Sfantul Andrei din Gura Humorului  au intrat, joi dupa-amiaza, pentru prima data in viata lor intr-un mall si au avut pentru prima oara in viata lor sansa sa isi aleaga singuri cadourile ce au constat in hainute, jucarii, dulciuri, dar si rechizite scolare si carti de la supermarketul Auchan din cadrul Iulius Mall.

rotary (1)

82 de copii au servit pentru prima oara in viata lor, masa la restaurantul McDonald’s din Iulius Mall, unde au primit stegulete si baloane colorate. „Impresionant a fost sa vedem cum unii dintre ei dezumflau baloanele si le puneau in buzunar, pentru a le duce acasa, fratiorilor lor”, a declarat Dan Cusnir, membru al Rotary Club Suceava Bucovina, precizand ca cele 82 de familii cu suflet mare au cheltuit peste 55.000 lei pentru ca micutii  sa uite pentru o vreme de necazurile de zi cu zi.

Cusnir a tinut sa sublinieze ca „Service above Self” (Sa slujesti comunitatea mai presus de tine insuti) este nu doar un slogan, ci este o stare de fapt la Clubul Rotary Suceava, datorita oamenilor deosebiti care formeaza acest club si a minunatilor lor prieteni care formeaza „armata” de voluntari, atunci cand este nevoie.

„Premiera acestei editii, a VIII-a a senzationalului proiect „Daruieste un zambet!”, pornit de la Suceava si implementat ulterior in intreg Districtul Rotary 2241 Romania si Republica Moldova, a constat in faptul ca in acest an, numarul voluntarilor a depasit numarul copiilor. Cat de frumoasa poate fi o comunitate, care are nevoie de 82 de voluntari pentru un proiect caritabil, si vin 100 de voluntari? Multumim, dragi voluntari. Multumim, Suceava, si va promitem ca Rotary Club Suceava Bucovina va continua sa demonstreze ca, a servi comunitatea mai presus de tine insuti este nu doar un slogan, ci este o onoare si un privilegiu”, a evidenţiat Dan Cusnir.

rotary

Rotary este o organizație a oamenilor de afaceri şi reprezentanţilor diferitelor profesii din întreaga lume care considerã importantã asigurarea de servicii umanitare, care încurajează înalte standarde etice în toate domeniile de activitate şi ajută la menţinerea păcii, precum şi la  stabilirea de relaţii  de bună înţelegere între popoare.

Organizatia întruneşte 1.2 milioane de membri de ambele sexe, în peste 30.000 de cluburi, din peste 200 de ţãri, si uneşte oamenii indiferent de rasă, credinţă şi convingeri politice, într-o atmosferă de cooperare.

Rotary a luat fiinţă pe 23 februarie 1905, odată cu formarea clubului Rotary din Chicago, Illinois, S.U.A. în calitatea sa de primă organizaţie de ajutorare din lume, Rotary a fost fondat de către avocatul Paul P. Harris.

Presedintele mandatului 2013-2014 al Clubului Rotary Suceava Bucovina este economistul Florin Apetroaei.


Intră acum și în grupul de