Copiii si tinerii din sistemul de protectie sociala din Falticeni au marcat Ziua Unirii


Intră acum și în grupul de

DSCN2767 (1)

Copiii si tinerii din cadrul Serviciilor Multifunctionale pentru copilul aflat in dificultate din Falticeni au marcat la finele saptamanii trecute, Unirea Principatelor Române, informează într-un comunicat de presa, reprezentantii DGASPC Suceava.

Potrivit sursei citate, sub coordonarea psihologului Ilinca Ioana Rusu, copiii si tinerii au pregatit o activitate interesanta despre Unire. “Copiii si tinerii au realizat un panou cu colaje, realizand si vizual aceste momente, care au deschis drumul catre reintregirea noastra ca neam”, sustin organizatorii.

In document se arata ca Stema Romaniei „dodoloate” a fost un subiect pe marginea caruia s-au brodat discutii, bourul, pajura, leul si delfinii reprezentând un punct de atractie.

Cunostintele acumulate i-au ajutat pe copii si tineri sa intregeasca tabloul Unirii de acum 155 de ani. Acestia s-au documentat folosind cartile de istorie, povestile si legendele, dar si internetul si au venit fiecare cu cate un amanunt specific, punand la un loc fragmente de istorie, imbogatind astfel, activitatea.

Copiii, tinerii si personalul de la Falticeni au dansat Hora Unirii, simtindu-se mandri ca sunt romani.


Intră acum și în grupul de