Mai multi someri, in judetul Suceava, la inceput de an


Intră acum și în grupul de

Anul 2014 a început, la Suceava, cu mai mulţi şomeri. Rata şomajului înregistrată în luna ianuarie în judeţul Suceava este de 6,87 la sută, mai mare cu 0,44 la sută faţă de decât în luna decembrie 2013 şi cu 0,67 mai mare decât în luna ianuarie a anului trecut, a declarat, luni directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, într-o conferinţă de presă.

Mirela Adomnicai

Potrivit acesteia, creşterea ratei şomajului în luna ianuarie 2014 este specifică şi repetitivă pentru această perioadă a anului în condiţiile în care sunt activităţi economice din anumite domenii care au intrat în stagnare din cauza sezonalităţii fluxului de lucru ceea ce a condus la scăderea cererii pe piaţa forţei de muncă.

Adomnicăi a spus că o altă explicaţie a creşterii ratei şomajului ar fi că şomerii care nu beneficiază de indemnizaţii de şomaj solicită înregistrarea în evidenţele AJOFM Suceava pentru a obţine ajutoare alimentare finanţate din fonduri europene sau pentru a-şi îndeplini obligaţia legală de căutare a unui loc de muncă, înainte de a beneficia de venitul minim garantat.

Ea a precizat că la AJOFM Suceava sunt înregistratţi 17 298 de şomeri din care cei mai mulţi, 5866 sunt în zona Suceava, 3993 în zona Fălticeni, 3387 în zona Rădăuţi, 1890 în Gura Humorului, 1208 în zona Câmpulung Moldovenesc şi 954 în zona Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de