Acasă Social Peste 3.700 de cutii de lapte praf vor ajunge la bebelusii din...

Peste 3.700 de cutii de lapte praf vor ajunge la bebelusii din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 3.700 de cutii de lapte praf achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava sunt repartizate, de marţi, primăriilor din judeţul Suceava în funcţie de cantităţile solicitate de medicii de familie şi vor fi acordate gratuit copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern.

Potrivit directorului adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, prima tranşă de lapte praf achiziţionată de instituţie, ce însumează 3750 de cutii, cu o greutate de 400 de grame fiecare, va fi repartizată, de marţi, primăriilor din judeţul Suceava în funcţie de cantităţile solicitate de medicii de familie.



Zorescu a spus că laptele praf formulă pentru sugari se acordă gratuit, pe bază de prescripţie medicală eliberată de medicul de familie,  pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, care nu beneficiază de lapte matern.

Directorul adjunct al DSP Suceava a subliniat că această cantitate acoperă necesarul de lapte praf pentru 700-800 de sugari timp de trei luni.

Ea a precizat că aceeaşi cantitate de lapte praf pentru sugari urmează să fie achiziţionată într-o a doua tranşă în trimestrul al doilea.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version