Deputatul Ovidiu Iane vrea de la Guvern solutii pentru cei 3.590 de tineri someri din Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Ovidiu Iane, a cerut miniştrilor Educaţiei şi celui pentru IMM-uri să precizeze modul de soluţionare a problemei tinerilor şomeri, arătând că în judeţului Suceava 3.590 de tineri se află în căutarea unui loc de muncă.
Iane arată într-o interpelare adresată celor doi miniştri că din cei 3.590 de tineri şomeri suceveni, două mii sunt absolvenţi ai promoţiilor din anul 2013. El arată că potrivit unei analize, această situaţie este determinată de slaba corelare între nevoile pieţei muncii şi abilităţile dobândite de tineri în şcoală, iar pe de altă parte faptul că angajatorii refuză să angajeze absolvenţi întrucât aceştia nu au cunoştinţele practice.

ovidiu iane 2
El subliniază că e nevoie de o reconfigurare fundamentală în sistem şi de dezvoltarea şcolilor de meserii.
Răspunzând interpelării, ministrul delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu, arată că Guvernul are în vedere stimularea investiţiilor care să multiplice crearea de locuri de muncă şi enumeră mai multe programe menite să sprijine înfiinţarea de noi întreprinderi sau sprijinirea celor existente.
Jianu face referiri la ordonanţe emise de Guvernul PDL în anul 2011 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării de microîntreprinderi sau stimularea spiritului antreprenorial al tinerilor.
El menţionează că în anul 2013 în judeţul Suceava s-au înregistrat în cadrul programelor naţionale un număr de 132 de firme, iar în acest an 61 de dosare din Suceava au fost depuse pentru schema de minimis.

 


Intră acum și în grupul de