Unul dintre suspecţii în cazul uciderii lui Marian Cozma a fost prins în Austria (Handbal)


Intră acum și în grupul de

Unul dintre posibilii ucigaşi ai sportivului român, Marian Cozma, a fost prins. Rafael Şandor se afla în Austria, în momentul în care a fost identificat de poliţişti. Odată cu el, a fost reţinut şi N. Gyozo, care însoţea suspectul principal. Potrivit comisarului-şef din Ministerului de Afeceri Interne în Ungaria, Ioan Bentzye, acesta ar fi participat la altercaţia violentă, dar nu este autorul crimei. Un altul, Ivan Stoica, este dat în urmărire generală, de către autorităţile din Ungaria.

Handbalistul Marian Cozma a fost înjunghiat în inimă, sâmbătă noapte, la un restaurant din oraşul Veszprem, în urma unei altercaţii. Sportivul se afla la o petrecere, cu alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesic. Cei din urmă au ajuns şi ei la spital, cu răni grave, provocate tot prin înjunghiere.

Presa maghiară a vehiculat două variante în cazul morţii lui Marian Cozma. Conform primei variante, totul a pronit de la o altercaţie între un grup de bărbaţi prezenţi în localul unde se afla Marian şi ospătăriţă. Bărbaţii au înjurat-o şi au refuzat să plătească nota. Handbaliştii i-au rugat să se potolească, dar au devenit şi mai violenţi, chemând şi întăriri prin telefon. Au ieşit în afara barului, iar Cozma a fost înjunghiat în inimă, de trei ori. I-au sărit în ajutor coechipierii săi, sârbul Zarko Sesum şi croatul Ivan Pesici. Primul a fost lovit în cap cu un scaun şi are fractură de craniu, iar Pesici a fost înjunghiat în rinichi.

A doua variantă ar fi aceea că nişte unguri s-au luat de prietena lui Marian, pe ringul de dans. Handbalistul a sărit să-i ia apărarea şi de aici a pornit scandalul. Ambii suspecţi de uciderea lui Marian Cozma sunt cetăţeni de origine maghiară, iar poliţia ungară i-a dat în urmărire, avertizând că aceştia s-ar putea îndrepta spre România sau Serbia. Unul dintre ei, Rafael Şandor, a fost prins în Austria. Celălalt suspect este Ivan Sztojka. Tatăl lui Marian Cozma este în Ungaria pentru a-şi aduce fiul acasă. Este copleşit de durere.

Tragedia care a zguduit lumea sportului românesc s-a petrecut în Veszprem, “Oraşul reginelor”, un oraş mic cu 62.000 de locuitori. Într-o comunitate atât de mică membrii echipei de handbal erau nişte vedete locale. Erau recunoscuţi în localuri şi pe stradă. Relaţiile autorităţilor din zonă cu cele din România sunt foarte bune, dovadă şi faptul că Veszprem este înfrăţit cu localitatea covăsneană Sfântul Gheorghe.


Intră acum și în grupul de