Tricoul cu numărul 82, purtat de Marian Cozma la naţionala României, va fi retras (Handbal)


Intră acum și în grupul de

Tricoul cu numărul 82, purtat de fostul handbalist Marian Cozma la echipa naţională a României, va fi retras. Anunţul a fost făcut ieri de preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Cristian Gaţu. Gaţu a precizat că FRH a aprobat această decizie în şedinţa Comitetului Director.

„S-au făcut demersuri la MTS şi probabil se va aproba acordarea titlului de maestru emerit al sportului post-mortem, iar împreună cu clubul Veszprem s-a decis ca în fiecare an, în prima săptămână din februarie, să aibă loc meciuri comemorative la nivelul naţionalelor de seniori ale României şi Ungariei”, a mai spus Gaţu.
De asemenea, Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă masculin de la Sighişoara se va numi „Marian Cozma”.

Şi Veszprem îi retrage tricoul lui Cozma

Tot ieri, tehnicianul lui Veszprem, Mocsai Lajos, a ţinut o conferinţă de presă prin care a anunţat faptul că gruparea maghiară a decis ca tricoul cu numărul 8, pe care Cozma l-a purtat, va fi retras. De asemenea, clubul din ţara vecină va organiza anual un turneu în memoria lui „Păsărilă”. „Am decis ca de mâine (n.r. azi) să retragem tricoul cu numărul 8, care a aparţinut lui Marian Cozma. Vom organiza în fiecare an un turneu în memoria lui, turneu la care vor participa echipe din România, Serbia şi Croaţia şi, evident Veszprem”, a spus antrenorul echipei Veszprem în conferinţa de presă.


Intră acum și în grupul de