Lumea handbalului românesc şi oficialităţile sucevene cred la unison în calificarea „studenţilor”


Intră acum și în grupul de

Sportul sucevean îmbracă haine de sărbătoare. CS Universitatea Suceava se află în faţa celei mai mari performanţe realizate vreodată de o echipă de club din judeţul nostru. De la mic la mare, toţi sucevenii vor fi alături de handbaliştii lui Petru Ghervan. Băieţii sunt montaţi la maxim, iar optimismul este la el acasă. Până azi am fost ospitalieri şi „de treabă” cu portughezii, dar acum a venit momentul săi batem. Va fi un duel latin, o confruntare în care Bibirig, Adomnicăi, Chiruţ şi ceilalţi apără onoarea Sucevei şi nu numai. Cupa Challenge este competiţia provocării. O provocare pe care CS Universitatea a acceptat-o şi care sperăm cu toţii să continue până la vară. În sălile sportive din România deja se vorbeşte despre handbaliştii de la Suceava, despre echipa Universităţii Suceava. Acum este momentul să se vorbească şi în Europa, pentru că aşa stă bine unei echipe studenţeşti. La Bologna deja suntem cunoscuţi, e momentul să cucerim şi Portugalia. În cele ce urmează am strâns părerile câtorva specialişti în handbal şi ale unor oameni care sunt alături de sportul de la semicerc.
Cristian Gaţu: preşedinte FRH
“România are o tradiţie frumoasă în ultimii ani în Cupa Challenge. Faptul că în acest an avem trei echipe în această competiţie mă face să cred că trofeul va rămâne la noi. Sper într-o finală românească şi, de ce nu?, Suceava să fie acolo. Sunt convins că dl Ghervan a pregătit meciul aşa cum se cuvine şi echipa va merge mai departe.”

Aihan Omer: antrenor al echipei naţionale a României
“Am mai spus şi cu alte ocazii că în cupele europene meciurile sunt altfel. Nu se poate compara un joc dintr-o competiţie europeană cu unul din Liga Naţională. Este ceva aparte. Aşa cum cunosc eu echipa din Suceava, cred că vor face tot posibilul să se califice. Faptul că joacă ambele meciuri acasă îi avantajează pe suceveni. Îi urez multă baftă lui Petru Ghervan!”

Sebastian Bota: jucător Dinamo Baumit, fost component al echipei Sao Bernardo
“Sunt român, dar faptul că am petrecut 5 ani frumoşi la Sao Bernardo mă determină să spun că foştii mei colegi se vor califica mai departe. Vreau să văd două meciuri spectaculoase, la finalul cărora echipa mai bună să se califice. Dacă echipa care va merge mai departe va fi Sao Bernardo, voi avea un motiv în plus de bucurie.”


Intră acum și în grupul de