„Studenţii” suceveni, în faţa unei calificări istorice (Handbal, Challenge Cup)


Intră acum și în grupul de

Sâmbătă şi duminică întreaga suflare handbalistică a Sucevei va fi conectată la cele două jocuri pe care CS Universitatea Suceava le va disputa în compania echipei Liberty Sao Bernardo, în cadrul optimilor de finală ale Cupei Challenge.
După ce i-au eliminat pe italienii de la Bologna United, Bibirg şi compania sunt decişi să treacă şi de gruparea lusitană. Delegaţia de la Sao Bernardo a ajuns joi noapte la Suceava şi s-a cazat la Hotel Albert iar aseară au ajuns în municipiul reşedinţă de judeţ şi arbitrii din Belarus precum şi observatorul delegat din partea EHF, Nicolae Vizitiu.
Primarul Ion Lungu le-a oferit lusitanilor un mini trofeu
Ieri la prânz, oficialii portughezi au mers împreună cu translatorul Sebastian Bota (fost handbalist la Sao Bernardo, în present component al echipei Dinamo) şi directorul tehnic Petru Ghervan la primarul Sucevei Ion Lungu. La întâlnirea cu lusitanii, edilulul Sucevei s-a arătat optimist în privinţa celor două jocuri. Oficialii portughezi şi cei suceveni au discutat preţ de câteva minute după care, Ion Lungu le-a înmânat lusitanilor un mini trofeu precizând că lupta pentru marele trofeu se va da pe teren.
“Ne onorează prezenţa dumneavoastră aici şi cu acest prilej vă spunem bun venit la Suceava. Personal, cred că nu există nicio miză în această confruntare pentru că trofeul se află în faţa mea şi la finalul întâlnirii noastre îl voi înmâna oaspeţilor noştri. Ştim că echipa Liberty Sao Bernardo este mai titrată şi are o experienţă europeană mai vastă decât a noastră dar sperăm că vor fi două meciuri de calitate iar la final, cel mai bun va câştiga.
Primăria Suceava este unul dintre principalii finanţatori în cash ai echipei de handbal şi sperăm că dacă vom continua cu astfel de rezultate ne vom mai întâlni şi pe viitor. Vă doresc o şedere plăcută la Suceava şi vă asigur că în zona noastră aveţi ocazia să vedeţi câteva peisaje deosebite. Oraşul nostru se află acum în reconstrucţie dar dacă veţi reveni la noi o să obervaţi schimbările ce vor avea loc”, a declarat Ion Lungu.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur
s-a declarat mai mult decât optimist în privinţa rezultatului acestor două meciuri. El a declarat pentru www.newsbucovina.ro că în primul meci, cel de sâmbătă, UNiversitatea va “bate cu două goluri diferenţă” şi că în cel de duminică lucrurile vor sta mult mai bine pentru Suceava. Consiliul Judeţean este, alături de Primărie şi Universitatea “Ştefan cel Mare”, sponsor principal al echipei de handbal.

Portughezii, entuziasmaţi de ospitalitatea sucevenilor!
La rândul său, preşedintele lui Sao Bernardo, Victor Marques, a declarat următoarele: “Sunt fericit că mă aflu aici. Am mai mers şi în alte zone dar nicăieri nu am fost trataţi aşa. Am auzit că românii sunt ospitalieri şi acum m-am convins de asta. Sunt supărat că nu avem şi noi la Aveiro, un primar care să fie aproape de echipa de handbal. Clubul nostru este un crescător de talente dar din păcate, jucătorii buni pleacă în altă parte. Suntem semi-profesionişti. Vrem să vedem care este nivelul handbalului din România pentru că am auzit lucruri frumoase despre ceea ce se întâmplă aici”.

După amiază au vizitat Universitatea

În jurul orei 17, jucătorii de la Sao Bernardo au vizitat Universitatea Ştefan cel Mare sub îndeumarea rectorului Adrian Graur, care a ţinut să facă şi o scurtă prezentare a instituţiei pe care o conduce: “ Suntem o universitate tânără pentru că avem abia 45 de ani de la înfiinţare. De-a lungul timpului am trecut prin diferite stadii iar acum avem 13000 de studenţii în cadrul celor 9 facultăţi. Mai avem de făcut câteva lucruri pentru a ajunge la stadiul anului 2009 dar sunt convins că în timp vom reuşi să fim la un nivel înalt. Vă doresc mult succes şi fie ca cel mai bun să câştige”, a declarat Adrian Graur. După ce au părăsit Universitatea, handbaliştii lusitani s-au bucurat de zăpada din Suceava iar apoi au plecat la cumpărături la Iulius Mall.


Intră acum și în grupul de