CS Universitatea Suceava s-a calificat în sferturile de finală ale Challenge Cup la Handbal Masculin


Intră acum și în grupul de


Debutantă în Cupa Challenge, CS Universitatea Suceava a reuşit ieri să obţină calificarea în sferturile de finală ale acestei competiţii după ce a trecut de formaţia portugheză Liberty Sao Bernardo în două rânduri: cu 34-29 sâmbătă şi cu 28-27 duminică. „Studenţii” au făcut deja două victime în Europa: Bologna United şi Sao Bernardo. Pentru tinerii handbalişti suceveni, numele adversarului sau experienţa europeană a acestuia nu mai contează. Reţeta succesului se află la ei şi, deocamdată, funcţionează perfect, dovadă fiind performanţa pe care au obţinut-o.
Bibirig şi compania au fructificat avantajul terenului propriu şi s-au impus categoric, mai ales în primul joc, la finalul căruia impresia celor 400 de spectatori care au asistat la meci a fost că rezultatul de 34-29 a fost obţinut lejer de suceveni şi fără a se întrebuinţa serios. Foarte ospitalieri până la primul fluier al arbitrilor Mayeusky şi Tereşcenkov din Belarus, „studenţii” au lăsat amabilităţile în vestiar şi, după numai 11 minute, conduceau cu 9-2. Startul meciului a arătat o echipă lusitană debusolată în faţa vitezei cu care se derulau atacurile şi mai ales contraatacurile sucevenilor. A fost momentul în care Ricardo Tavares (antrenor Sao Bernardo) a cerut time-out. Ai noştri au înţeles că nu e frumos să-şi „ucidă” adversarul atât de repede şi au redus turaţia, iar oaspeţii s-au apropiat la patru goluri până la pauză, 18-14. Debutul actului secund a însemnat un iureş al „studenţilor” care, în minutul 44, aveau 11 goluri avans. Din acest moment, pe fondul unei relaxări evidente a alb-albaştrilor, ibericii au redus simţitor din handicap. Meciul s-a încheiat cu doar 34-29 pentru că am vrut să fim ospitalieri şi pentru ca jocul ce urma duminică să mai aibă miză.
Şi aşa a şi fost. Duminică, pe teren parcă s-au aflat cu totul alte echipe. Mult mai bine organizaţi şi parcă mai curajoşi, portughezii au arătat că totuşi sunt o echipă de cupă europeană şi au etalat un alt handbal. Nu însă de o calitate suficientă pentru a întoarce avantajul luat de suceveni sâmbătă. Dacă la jumătatea primului act scorul a fost 9-4, la intrarea la vestiare jucătorii lui Petru Ghervan conduceau la numai un gol diferenţă, 13-12. Abia în ultimele 30 de minute ale acestei duble confruntări au apărut şi oarece emoţii. Prin tribună, pentru că în teren jucătorii noştri au ţinut în permanenţă situaţia sub control. Chiar dacă au reuşit să egaleze la 24, 25 şi 26, handbaliştii lui Ricardo Tavares nu au putut să obţină nici măcar un rezultat de egalitate, scorul final fiind 28-27.
Comparativ cu jocul de sâmbătă, ieri spiritele au fost mai încinse. Latini ca şi noi, portughezii i-au hărţuit în permanenţă pe arbitri şi, inevitabil, aceştia au început să greşească. Au apărut discuţii în teren, între jucători şi între cele două bănci tehnice. La finalul confruntării, după ce universitarii şi-au primit binemeritatele aplauze de la public, s-a produs însă şi o altercaţie în care a fost implicat Bibirig şi un jucător advers. S-a terminat însă repede, după câteva schimburi de „amabilităţi”. A fost ca o „mulţumire” a oaspeţilor noştri pentru că nu i-am bătut la 20 de goluri sâmbătă şi pentru că i-am luat prea mult în seamă. Pentru ei, însă, aventura europeană s-a încheiat dar pentru CS Universitatea Suceava continuă. Continuă cu sferturile de finală şi poate, de ce nu?, semifinale şi finala. Însuşi Petru Ghervan a spus că o calificare în ultimul act nu ar fi un vis imposibil.


Intră acum și în grupul de