Voleiul sucevean, tot mai aproape de revenirea în elită (Volei, Divizia A2- Est)


Intră acum și în grupul de

CSM Bucureşti – CSMU LPS Suceava 2 – 3
Voleibaliştii de la CSMU LPS Suceava au rezolvat problema calificării în faza a 3-a a play-off-ului pentru accederea în primul eşalon valoric al ţării după doar două jocuri cu CSM Bucureşti. Învingători în 28 februarie pe teren propriu, sucevenii s-au impus şi sâmbătă în faţa bucureştenilor după un meci care s-a întins pe durata a cinci seturi, scor 3-2 în favoarea CSMU LPS.
Aşa cum am anticipat, formaţia suceveană, deşi a avut mari probleme în disputa cu cea de-a doua echipă a clubului Dinamo, a plecat la Bucureşti cu intenţia de a produce surpriza şi de a elimina emoţiile meciului decisiv. Primul set a al întâlnirii a fost unul extrem de echilibrat, elevii antrenorului Victor Pancu reuşind să şi-l treacă în cont cu 32 – 30. Relaxându-se nepermis după un început bun, tinerii voleibalişti suceveni au cedat setul secund la 19. În setul trei, sportivii de la CSMU LPS Suceava i-au surprins pe adversarii lor, care nu mai credeau în revenirea lor şi au câştigat la 19. Istoria de după primul set s-a repetat şi după cel de-al treilea şi bucureştenii au egalat scorul la seturi, 2-2.
Tie-break-ul decisiv a fost dominat de echipa pregătită de Victor Pancu care a încheiat conturile cu un meritat 15-11. Cea de-a doua victorie a echipei CSMU LPS Suceava îi permite acesteia să se considere deja calificată la barajul pentru promovarea în Divizia A1, baraj la care vor participa primele două clasate din seriile vest şi est ale Diviziei A2. Până atunci însă, conform sistemului de desfăşurare al competiţiei, sistem realizat de FRVolei, CSMU LPS Suceava va mai avea de disputat o triplă întâlnire cu SCMU Craiova.

Au fost huiduiţi tot meciul

„Victoria băieţilor noştri este cu atât mai valoroasă datorită faptului că a fost obţinută în faţa unui public ostil, rău intenţionat care a huiduit tot meciul. Mobilizarea deosebită a fost cea care a făcut diferenţa, noi demonstrând cu prisosinţă că suntem fiii celui mai iubit român, Ştefan cel Mare, în pofida injuriilor şi glumelor de joasă speţă cu care am fost gratulaţi. Mai mult chiar, după meci am constatat faptul că un bucureştean „milos” ne-a dezumflat o roată ca o mică răzbunare pentru succesul nostru. Am înlocuit ventilul sustras cu un prezon, dar am ajuns acasă abia la ora 24. Oricum, avem inima curată că le-am demonstrat adversarilor noştri ce înseamnă dăruire, bun simţ şi valoare. Ne vom consulta cu susţinătorii noştri dacă merită să facem două deplasări la Craiova sau mai bine ne vom păstra fondurile pentru o pregătire optimă a barajului de promovare” a declarat antrenorul echipei CSMU LPS Suceava, Victor Pancu.
Pentru CSMU LPS Suceava în disputa cu CSM Bucureşti au evoluat: Sasu, Huţuleac, Ursachi, Tebieş, Giurcă, Bocancea, Orăşanu, Chitic şi Prodan.

SCMU Craiova cel mai probabil adversar al sucevenilor

Calificaţi în ultima etapă a play-off-ului, voleibaliştii de la CSMU LPS Suceava îşi vor afla adversarul cu care vor lupta pentru primul loc al Seriei Est abia peste o săptămână. Pe 4, 8 şi 11 aprilie, echipa lui Victor Pancu va înfrunta învingătoarea dintre SCMU Craiova şi CSU CSŞ Galaţi. “Am aflat că oltenii au pierdut la Galaţi astfel că va fi nevoie să se joace un al treilea meci între cele două echipe. Noi ne-am asigurat locul secund indiferent ce vom face în aprilie. Chiar nu văd rostul pentru care vom mai juca meciurile cu Craiova sau Galaţi”, a explicat Victor Pancu.
CSMU LPS Suceava va fi printre cele patru echipe, două din Serie Est şi două din Seria Vest, care vor lupta pentru promovarea în primul eşalon. “Practic, partidele din faza a 3-a nu vor influenţa decât ordinea meciurilor de la turneul final”, a explicat Pancu.

Victor Pancu spune că echipa sa are şanse mari să promoveze

După ce echipa sa a eliminat şi pe CSM Bucureşti, Victor Pancu este optimist când vorbeşte despre şansele sucevenilor de a promova. „Pot să spun că avem şanse tot mai mari însă nu va depinde numai de noi. Craiova a luat bătaie la Galaţi şi lucrurile nu prea sunt în regulă la ei. Antrenorul italian care i-a pregătit în sezonul regulat a plecat plus că sunt restanţe financiare foarte mari şi la jucători. Oricum eu cred că ei se vor califica mai departe şi ne vom bate cu ei pentru promovare. Din seria cealaltă cred că merg mai departe echipa din Braşov şi cea din Şimleu. Va trebui să ne organizăm foarte bine şi dacă băieţii se vor dărui la fel ca şi azi nu avem cum să pierdem. Să vedem până atunci de unde vom face rost de bani pentru a merge la Craiova. Va fi o deplasare foarte lungă”, a explicat Victor Pancu.

200 de lei prima pentru victoria de la Bucureşti şi 100 lei bonus de la Pancu

În ciuda faptului că sunt foarte aproape să promoveze în Divizia A1, voleibaliştii suceveni continuă să joace pe sume derizorii. „ Nu avem bani ce să ne mai ascundem. Jucătorii nu şi-au luat nici ultima primă iar pentru victoria de azi vor primi 200 de lei de la club şi câte 100 de lei de la mine. Eu le-am spus că mai adaug ceva la primă dacă ne calificăm. O sa iau 800 de lei de acasă şi le voi da băieţilor. Nu este cine ştie ce dar le va prinde bine. Oricum sunt foarte bucuros şi cred că ei merită aceşti bani. Au făcut un meci mare”, a declarat Victor Pancu.

Oltenii nu şi-au achitat restanţele financiare de la meciul cu CSMU LPS

Tehnicianul echipei CSMU LPS Suceava a precizat că o altă dovadă a crizei financiare prin care trece clubul oltean este aceea că SCMU Craiova nu şi-a achitat nici până în acest moment cazarea şi masa la Hotel Continental din Suceava de la meciul din campionat. „Am înţeles că vor fi sau deja au fost executaţi silit”, a declarat Pancu. Pe tot parcusul jocului de din Capitală, CSM Bucureşti a fost încurajată frenetic de o galerie. Suporterii adverşi au scandat împotriva sucevenilor însă răspunsul acestora a venit pe teren. „Ne-au luat tot timpul numai la mişto dar până la urmă nu au mai avut ce să facă. Chiar m-am bucurat mult că jucătorii mei m-au înţeles. Mi-am dorit enorm să-i eliminăm pe aceşti bucureşteni îngâmfaţi. Pentru ei oricum este un dezastru că au ratat calificarea după ce au cheltuit 10000 de euro, au făcut cantonamente şi transferuri. Şi-au adus patru jucători noi şi azi la meci am văzut toată conducerea lui Dinamo în tribune, club de la care ei au împrumutat câţiva jucători” a spus Victor Pancu.


Intră acum și în grupul de