Farul Constanţa, “stins” de fraţii Costea (Fotbal, Liga I)


Intră acum și în grupul de

Farul Constanţa – Universitatea Craiova 0 – 3

Farul Constanţa a primit vizita Universităţii Craiova, în ultimul meci al etapei a 20-a. Cu speranţe europene, oltenii nu au demonstrat în primele meciuri din retur că ar merita acest lucru. De cealaltă parte, constănţenii speră la retrogradare.
Începutul meciului a demontstrat că managerul Universităţii, Ilie Balaci, avea dreptate: „Nu ştiu de ce, dar sunt aproape convins că vom face un rezultat bun la Constanţa. Am această presimţire, că vom bate Farul. Jucătorii trebuie să dea dovadă de unitate, să se dăruiască pentru ei, pentru club şi pentru suporterii care suferă pentru ei”.

Oltenii au început ca şi cum ar fi jucat pe teren propriu şi au pus presiune în permanenţă pe poarta constănţenilor. În minutul 19, Mihai Costea a depăşit un adversar pe partea dreaptă, a centrat pentru fratele său, Florin Costea, iar acesta a înscris din marginea careului. În minutul 70, Mihai Costea a reuşit să înscrie cu latul din 8 metri după o fază colectivă a Universităţii Craiova, pornită de la leonezul Wobay iar 5 minute mai târziu, Florin Costea a reuşit „dubla” cu un şut bine plasat în apropierea stâlpului din stânga al porţii apărate de George Curcă.

Atacantul Universităţii Craiova, Florin Costea, a ajuns la şase goluri marcate în actuala ediţie din campionat, după ce şi în tur înscrisese împotriva Farului, în meciul din etapa a 3-a. Lideri în topul golgheterilor din Liga I rămân Juliano Spadacio şi Gabriel Paraschiv, ambii cu câte 9 reuşite. Universitatea Craiova nu mai reuşise să câştige în Liga I de pe 7 noiembrie, atunci când, în etapa a 14-a, s-a impus în deplasare, scor 2-0, în faţa Gloriei Buzău. De atunci, alb-albaştrii au obţinut doar patru remize şi au pierdut o dată, având un singur gol marcat.
Formaţia din Bănie se menţine pe locul 7 în clasamentul Ligii I după acest succes, cu 32 de puncte, la egalitate cu FC Vaslui, în vreme ce Farul ocupă poziţia a 13-a, cu 22 de puncte.


Intră acum și în grupul de