Clubul Sportiv Universitar Suceava va trece în subordinea USV. Echipa de handbal va continua cu Adrian Chiruț, dar sub coordonarea lui Petru Ghervan. Valentin Popa vrea ca echipa să revină, în trei ani, în topul Ligii Naționale


Intră acum și în grupul de

 Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa, a anunțat, luni, că USV a început procedura și a transmis la MEN solicitarea transferului la USV a Clubului Sportiv Universitar.

El a explicat că Clubul Sportiv Universitar se află în subordinea Ministerului Educației Naționale și are o organigramă cu șase posturi, total insuficientă pentru ceea ce are nevoie acest club.

Popa a spus că în baza modificărilor legislative, a apărut posibilitatea ca universitățile din țară să preia în subordine cluburile sportive universitare și că USV a înaintat documentația la MEN în vederea preluării în subordine.

El a menționat că deși pare doar o schimbare simplă, există avantaje, între care adaptarea organigramei cu nevoile clubului pentru că acum numărul de posturi este insuficient pentru coordonarea secțiilor.

Valentin Popa a mai declarat că în ceea ce privește echipa de handbal a decis, atât cu cu colegii și cu primarul Ion Lungu să existe o formulă schimbată, astfel încât coordonator va fi decanul Petru Ghervan, care va realiza coordonarea tehnică a tuturor loturilor, iar antrenorul principal rămâne Adrian Chiruț care primește a doua șansă.

„Sperăm că cei doi ani și jumătate de experiență să îl ajute și să învețe din greșeli”, a spus Popa care a menționat că va fi mai atent la ceea ce se întâmplă la echipa de handbal.

„Vom avea o echipă nouă, tânără. Am lăsat să plece jucătorii care aveau încheiat contractul pentru că intenționăm să-i păstrăm pe cei care au contracte în vigoare și să promovăm tineri pentru că avem un eșalon tânăr foarte valoros.Profesorii și antrenorii de la LPS fac o treabă excelentă și avem tineri valoroși pe care vrem să îi creștem”, a spus Valentin Popa.

El a spus că ținta este ca în trei ani echipa de handbal să revină în topul Ligii Naționale.

Finanțarea echipei va fi asigurat în principal de Primăria Suceava și USV, dar vor fi primite fonduri și de la MEN (T.B.)


Intră acum și în grupul de