Sportivii suceveni demonstrează faptul că au şi o minte „brici” (Radioamatorism)


Intră acum și în grupul de

Una dintre cele mai deosebite performanţe realizate de sportivii de la CSTA Suceava a fost cea a lui Ştefan Mancaş. Sportivul sucevean a reuşit să se claseze pe poziţia secundă în cadrul unei competiţii de nivel mondial la radioamatorism.

Radioamatorii din Statele Unite ale Americii organizează în fiecare an o competiţie similară unui Campionat Mondial, una din cele 6 care se desfăşoară în fiecare an în această ramură, competiţie la care participă 6.000 de radioamatori de pe tot mapamondul. La ultimul concurs de acest gen, la categoria 15 metri (21 MHz) low-power, sportivul Ştefan Mancaş şi-a dovedit valoarea clasându-se pe locul II.

„Sportivul nostru care a evoluat sub indicativul YR8B, care este indicativul special de concurs al clubului nostru, s-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni la nivel mondial. Un fapt ieşit din comun pentru performanţa sa este aceea că el a reuşit acest lucru purtând aparat auditiv. Sunt absolut convins că atât el, cât şi fiul său, se vor regăsi printre protagoniştii competiţiilor de radioamatorism ce vor urma”, a declarat Adrian Zaiţ, responsabilul secţiei de radioamatorism din cadrul CSTA Suceava.


Intră acum și în grupul de