Echipa LPS Suceava, la prima înfrângere cruntă din acest sezon (Rugby – juniori under 18)


Intră acum și în grupul de

În penultima etapă a Campionatul Regional Under 18 Moldova, LPS Suceava – CSL Bârlad 0 – 28 (0 – 12)

După un parcurs excelent în acest sezon, parcurs care a cuprins şase cinci victorii consecutive, rugbiştii de la LPS Suceava au înregistrat şi prima înfrângere, una „cruntă” în faţa celor de la CSŞ Bârlad. Evoluând modest, sportivii pregătiţi de Dumitru Livadaru au cedat cu scorul de 0 – 28. „E drept că ne-au lipsit trei jucători de top, Conache, Constantineanu şi Florea, care sunt prezenţi cu naţionala României la Campionatul European Under 18 şi încă patru din jucătorii de bază, Scolobiuc, Boghean, Polonic şi Chiţan, dar acest lucru nu scuză înfrângerea. Am jucat fricos, fără orizont şi am pierdut fără drept de apel.

Nu trebuie de făcut o tragedie din acest eşec pentru că oricum suntem calificaţi la turneul final care va avea loc în perioada 19 – 24 mai. Sunt chiar convins că oricum vom face o figură frumoasă în acest an şi vom urca pe podiumul de premiere.

Gustul amar al înfrângerii ne-a fost „îndulcit” de comportarea senzaţională a jucătorului nostru Conache la Campionatul European de rugby Under 18. Sportivul nostru a fost cel care a înclinat decisiv balanţa în favoarea României în disputa cu Italia marcând 22 de puncte, adică două eseuri, două lovituri de pedeapsă şi trei transformări. În urma victoriei cu 27 – 13, România va juca în semifinalele Campionatului European Under 18 contra Franţei” a declarat antrenorul echipei de rugby a LPS Suceava, Dumitru Livadaru.


Intră acum și în grupul de