Steaua, “dărâmată” de Pandurii din Târgu Jiu (Fotbal, Liga I)


Intră acum și în grupul de

În etapa a XXIII-a, Pandurii Tg. Jiu – Steaua 2-0

Cu gândul mai mult la patron sau la modalităţile prin care să alunge ghinionul de la echipă, elevii lui Marius Lăcătuş au uitat că trebuie să joace şi fotbal în deplasarea de la Târgu Jiu. Drept urmare, Pandurii s-au impus cu 2-0, ambele reuşite fiind semnate de brazilianul Thiago Tremonti, care a înscris primele goluri în Liga I, după 9 luni de când s-a transferat în România.

Jucătorii Stelei au evoluat în acest meci cu un echipament inedit, combinându-le pe cel de pe teren propriu cu cel din deplasare, şi au jucat la fel de oribil precum combinaţia cromatică dintre roşu, albastru şi galben/verde fosforescent.

Pe finalul primei reprize, Alexandru Piţurcă a făcut o cursă excelentă până la aproximativ 20 de metri de poartă, a profitat de faptul că toţi fundaşii Stelei s-au strâns în jurul său, i-a pasat lui Thiago Tremonti, care a pătruns în careu şi a şutat, la colţul lung, pe sub portarul Zapata. Tot Alexandru Piţurcă a fost servant şi la golul doi, când a intrat în careul de 16 metri şi i-a pasat cu călcâiul lui Tremonti, care a profitat de indecizia cuplului de fundaşi centrali ai echipei Steaua, Baciu-Goian, şi a şutat cu exteriorul, dintr-un unghi imposibil, printre picioarele lui Zapata.

Lăcătuş se teme pentru locul de Cupa UEFA

“Am făcut un joc destul de discret şi sunt sigur că dacă atitudinea noastră nu se va îmbunătăţi ne va fi greu să ne gândim chiar şi la Cupa UEFA. Nu cred că jucătorii care au jucat acest meci au un nivel scăzut, dar, din păcate, nu s-au ridicat la valoarea pe care o au. Nu pot spune că fotbaliştii mei au tratat de sus Pandurii, pentru că nu fac aşa ceva. Am primit două goluri la două faze care nu anunţau nimic. A fost o zi nefastă pentru noi şi din moment ce Pandurii a câştigat, este un rezultat just”, a declarat “Fiara” la finalul meciului pierdut cu 2 0 la Târgu Jiu. În urma acestui rezultat, Pandurii a urcat pe locul 13 în clasament, cu 25 de puncte, în timp ce roş-albaştrii se află pe poziţia a 7-a cu 37 de puncte.

Au evoluat echipele:

Pandurii: 80. Mingote – 15. Ghindeanu, 18. Martinovici (9. Tilincă ’80), 4. Chibulcutean, 6. Cardoso (29. Grecu ’23) – 8. I. Stancu, 24. Murgan, 21. Fl. Stângă, 25. Tremonti – 23. Piţurcă jr., 28. Raskovici (37. Hidişan ’50). Antrenor: Sorin Cârţu.

Steaua: 1. Zapata – 2. Ogăraru, 3. Goian, 17. Baciu, 18. P. Marin – 8. Ov. Petre (20. Lovin ’50) – 16. Nicoliţă, 14. Toja, 28. Stancu (11. Liţu ’64), 9. Semedo (10. Dayro Moreno ’58) – 30. Kapetanos. Antrenor: Marius Lăcătuş.


Intră acum și în grupul de