Victor Piţurcă a fost demis de la echipa naţională (Fotbal)


Intră acum și în grupul de

Selecţionerul Victor Piţurcă a fost demis, ieri, de Comitetul Executiv al FRF. Informaţia a fost confirmată de şeful LPF, Dumitru Dragomir, care a părăsit primul şedinţa Comitetului Executiv al federaţiei. Selecţionerul a lipsit de la şedinţă. În locul său, a venit secundul Ştefan Iovan, dar şi acesta a părăsit Casa Fotbalului înainte de prezentarea raportului. Mai rămâne de rezolvat problema numirii noului antrenor. Preferatul suporterilor naţionalei este Mircea Lucescu, antrenorul în vârstă de 63 de ani al ucrainienilor de la Şahtior. Numele lui este şi pe buzele oficialilor de la Federaţie, dar nimeni nu a anunţat mutarea decisivă. Pe lista propunerilor mai apar Gheorghe Hagi, Ladislau Boloni, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu, Mircea Rednic, Ioan Andone şi Cosmin Olăroiu.

Analiza pregătită de Victor Piţurcă a fost prezentată de directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. Raportul vizează perioada august 2008 – aprilie 2009, adică evoluţiile naţionalei de după “europeanul” din Austria şi Elveţia.

În mod normal, în cazul unei demiteri, Piţurcă trebuie să primească 600.000 de euro. Federaţia este gata să îi ofere tehnicianului doar 250.000, ameninţând că, dacă Piţurcă refuză “târgul”, acesta nu va mai primi niciun cent. În contractul încheiat de FRF cu Piţurcă, scrie clar că tehnicianul poate fi demis fără nicio recompensă dacă nu există şanse matematice de calificare. Ori, potrivit unui calcul al Gazetei Sporturilor, şansele există, dar sunt de 0.63%. Mici, dar sunt.

Rezultatele de la Euro nu au fost considerate slabe, dar evoluţia a nemulţumit pe cei mai mulţi. “Curentul” anti-Piţurcă a prins putere însă după înfrângerea ruşinoasă cu Lituania, de la Cluj. Egalul cu Franţa nu a mulţumit pe nimeni, deoarece, după numai câteva luni, au venit înfrângerile cu Serbia şi Austria. Piţurcă a ajuns să fie contestat de toţi, de la presă la federaţie, dar el a refuzat să plece. “Eu sunt Victor Piţurcă, să nu uitaţi asta!”, a spus tehnicianul după meciul cu Austria.


Intră acum și în grupul de