Fraţii Costea au îngenuncheat pe Dinamo (Fotbal, Liga 1)


Intră acum și în grupul de

U Craiova – Dinamo 2 – 0

Au marcat: Fl. Costea (20), M. Costea (34)

U Craiova: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Găman, Şoavă – Prepeliţă, Dilevski (58, Bărboianu), Rose – Wobay, M. Costea (84, Gângioveanu), Fl. Costea (90, Barbu). Antrenor: Nicolo Napoli

Dinamo: Lobonţ – Blay, Tamaş, Moţi, Simao – Torje (M. Niculae), Malik (88, Mitea), N’Doye (17 Boştină), Ad. Cristea – Dănciulescu, Cl. Niculescu. Antrenor: Mircea Rednic

Dinamo a pierdut primul meci din acest retur de campionat, scor 0-2, în deplasare, cu Universitatea Craiova. A fost prima victorie a oltenilor în faţa celor din Ştefan cel Mare după cinci ani de secetă. După acest meci, ecartul dintre „câini” şi Unirea Urziceni, echipa de pe locul doi în Liga I, s-a micşorat din nou la un singur punct.

Întâlnirea şi-a respectat statutul de derbi al etapei mai ales datorită elevilor lui Nicolo Napoli, care au punctat de două ori în prima repriză, prin fraţii Florin şi Mihai Costea, dar n-au abandonat total atacurile nici în repriza a doua.

Florin Costea a avut o ocazie imensă de a face 3-0 în minutul 50. Scăpat singur cu Lobonţ, „decarul” oltenilor a încercat să-l fenteze şi pe goalkeeperul dinamovist, dar a eşuat. Meciul s-a rupt în minutul 70, când Dinamo a rămas în 10 oameni, după eliminarea atacantului Claudiu Niculescu. Acesta l-a călcat intenţionat pe picior pe fundaşul Dănănae (căzut la pământ), iar arbitrul Cristian Balaj i-a acordat fără să stea pe gânduri cartonaşul roşu. Niculescu, în general un jucător disciplinat, a avut neşansa să fie eliminat chiar în faţa fiului său din prima căsătorie, care a fost copil de mingi la acest joc. În momentul în care a părăsit terenul de joc, „Clau-gol”, s-a dus să-şi îmbrăţişeze fiul.

Bolnav, Cristian Borcea nu a fost prezent în tribuna oficială a stadionului din Bănie. Dinamoviştii au fost reprezentaţi la nivel oficial de Vasile Turcu, cel care are o relaţie specială cu Adrian Mititelu, finanţatorul gazdelor.

Aşa cum era de aşteptat, rivalitatea dintre galeriile celor două echipe a produs scântei înainte de fluierul de start, dar şi în timpul meciului. În primă fază, suporterii dinamovişti s-au luat la bătaie între ei, pentru biletele de intrare. Odată pătrunşi în arenă, aceştia au declanşat un război cu fanii gazdelor. Scaune şi petarde au zburat între cele două tabere până la pauza jocului, când forţele de ordine au intervenit şi au scos din stadion grupul de suporteri veniţi de la Bucureşti.

Jandarmii au dat dovadă de clemenţă şi le-au permis dinamoviştilor să revină în sectorul rezervat lor câteva minute mai târziu. Un fan craiovean a fost dus la spital cu capul spart.


Intră acum și în grupul de