LPS Suceava reprezintă judeţul la ediţia a II-a a Cupei Hagi


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Hagi, cel mai mare jucător de fotbal din istoria fotbalului românesc, continuă şi anul acesta să sprijine fotbalul pentru copii şi juniori. Cupa “Hagi” revine în calendarul competiţional pentru copii şi juniori cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani, păstrându-şi titulatura de cea mai importantă competiţie pentru acest nivel. Ediţia a II-a Cupei “Hagi” este organizată şi anul acesta sub egida Fundaţiei “Gheorghe Hagi”, cu sprijinul BRD-Groupe Societe Generale în calitate de sponsor principal şi al Federaţiei Române de Fotbal prin includerea în calendarul oficial de competiţii.

“Anul trecut am reuşit să îmi văd realizat un vis: acela de a le oferi celor mai mici fotbalişti şansa să îşi demonstreze valoarea şi să se afirme. Consider că am reuşit să oferim un exemplu pozitiv prin această competiţie şi sper ca de-a lungul timpului Cupa «Hagi» să fie o rampă de lansare pentru fotbaliştii talentaţi. Aşa cum pentru mine a însemnat foarte mult că am câştigat primul trofeu la 11 ani, aşa consider că şi pentru aceşti copii va conta că cineva le-a acordat încredere atunci când s-au aflat la început de carieră”, a declarat Gheorghe Hagi.

Faza zonală a Cupei Hagi se desfăşoară în acest an la Iaşi, în acest weekend. Suceava va fi reprezentată de o selecţionată alcătuită din tineri fotbalişti de la LPS Suceava, CN “Nicu Gane” Fălticeni, Sporting Suceava, CS Gura Humorului şi Voinţa Iaslovăţ. În lotul antrenorilor Ciprian Anton şi Aurel Constantin se regăsesc următorii jucători: Alexandru Horea, Andrei Oniceanu, Francisc Vicovanu, Aurel Cojocari, Vasile Şandru, Vlad Suficianu, Sebastian Mercic, Constantin Apetrei, Sebastian Ilie, Bogdan Berezoschi, Gabriel Cotoară, Ioan Nistor, Sebastian Crăciunescu şi Cosmin Mariei.

La faza zonală de la Iaşi vor participa şase echipe din judeţele Iaşi, Neamţ, Botoşani, Bacău, Vaslui şi Suceava, acestea urmând a fi împărţite în două grupe a câte trei formaţii. Primele două clasate se vor califica în semifinale, iar finalistele vor obţine dreptul de a participa la faza finală, care va avea loc la Constanţa, în perioada 25 mai-1 iunie 2009.

Prima ediţie a Cupei Hagi s-a desfăşurat în 2008. La faza zonală şi la turneul final au participat 588 de copii împărţiţi în 42 de echipe. În total s-au disputat 102 partide. Interesul de care s-a bucurat competiţia a determinat Federaţia Română de Fotbal să includă aceasta întrecere în calendarul său competiţional (Campionatul naţional al juniorilor E).

Prima ediţie a fost câştigată de echipa Steaua Dunării Galaţi. În finala disputată pe Stadionul „Farul” din Constanţa, Steaua Dunării a învins Kinder Sângeorgiu de Mureş, scor 5-1. Pe treapta a treia a podiumului s-a situat FCM Reşiţa, în vreme ce LPS Suceava s-a clasat pe locul 11.
“Sper să avem o comportare bună, care să se ridice cel puţin la nivelul de anul trecut. Sunt echipe puternice, reprezentante ale unor centre puternice de copii şi juniori, dar noi avem încredere că juniorii pe care i-am ales se vor descurca bine şi vom ajunge din nou la turneul final de la Constanţa. Cu acest prilej voi discuta şi cu Gică Hagi despre posibilitatea ca anul viitor să organizăm la Suceava faza zonală a ediţiei a treia. Aceasta va depinde însă şi de rezultatul nostru din acest an”, a declarat antrenorul Ciprian Anton.


Intră acum și în grupul de