Barca merge mai departe (Fotbal, Liga Campionilor)


Intră acum și în grupul de

Bayern – Barcelona 1 – 1

Barcelona s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor după ce a remizat în partida cu Bayern Munchen, scor 1-1, din returul sferturilor de finală ale competiţiei. După o înfrângere usturătoare, scor 0-4, pe tărâm spaniol, Bayern a început puternic, cu Luca Toni şi Franck Ribery ratând bune ocazii de a deschide scorul. Totuşi, prima repriză s-a terminat 0-0, iar mijlocaşul francez al celor de la Bayern a reuşit să puncteze la scurt timp după pauză.

Barcelona, parcă decisă de la începutul partidei să joace la egal, a reuşit să egaleze în minutul 73, când Seydou Keita a marcat de la marginea careului. Catalanii, favoriţii competiţiei, vor da acum piept în semifinale cu Chelsea, care a trecut cu scorul general de 7-5 de Liverpool.

Liverpool a murit frumos

Chelsea – Liverpool 4 – 4

Două lucruri sunt valabile mereu în cazul “cormoranilor”: nu merg niciodată singuri şi nu renunţă niciodată la luptă. După 1-3, acasă, cu Chelsea, în prima manşă a sferturilor de finală a Ligii Campionilor, Liverpool părea eliminată din competiţie. La Londra însă elevii lui Rafa Benitez au demonstrat însă că totul se joacă până la ultimul fluier.

Liverpool avea nevoie să înscrie cel puţin trei goluri. A înscris patru, însă şi Chelsea a înscris tot atâtea. Partida s-a terminat la egalitate, scor 4-4, iar londonezii s-au calificat în penultimul act, după un meci care putea fi foarte bine finala competiţiei.

Oaspeţii au început partida în forţă, iar Fabio Aurelio a reuşit să deschidă scorul în minutul 19. Zece minute mai târziu, eroul de pe Anfield Road, Ivanovic, îl ia în braţe pe un adversar la o lovitură liberă şi arbitrul dictează penalti pentru Liverpool. Xavi Alonso execută şi transformă, pentru 2-0, un scor liniştitor cu care “cormoranii” au intrat la cabine.

Totul părea să meargă ca pe roate pentru Liverpool, însă Chelsea nu a vrut să se facă de ruşine în faţa propriilor suporteri şi să îndure o nouă eliminare în faţa lui Benitez. Drogba a redus din handicap în minutul 51, iar Alex a egalat în minutul 57.
După alte 20 de minute, Frank Lampard a înscris pentru 3-2 şi a dus Chelsea cu un picior în careul de aşi. Însă Liverpool nu a predat armele nici de această dată şi în doar două minute a întors rezultatul: Leiva, 81, şi Kuyt, 83, au înscris. În căutarea golului calificării, Liverpool s-a lăsat descoperită în apărare, iar Lampard a liniştit marea albastră de suporteri.


Intră acum și în grupul de