CSU Suceava a învins Oradea şi a urcat pe locul 6 (Handbal, Liga Naţională)


Intră acum și în grupul de

CSM Oradea – CSU Suceava 29 – 42

Condusă în prima repriză mai bine de douăzeci de minute, CS Universitatea Suceava a revenit şi a câştigat miercuri seară meciul din etapa a XXIII-a contra CSM Oradea, scor 42-29 , în favoarea „studenţilor”.

Gazdele au avut un început de meci surprinzător de bun şi după primele 10 minute, tabela de marcaj a sălii „Antonio Alexe” arăta un avantaj de trei goluri în favorea bihorenilor, 6-3. Echipa antrenată de Sabin Dacău a avut chiar şi patru goluri avans însă treptat, sucevenii au revenit în joc şi în minutul 22 au restabilit egalitatea, scor 11-11. Din acest moment, Bibirig&co. au condus ostilităţile.

La pauză a fost 17-14 pentru CSU, pentru ca după primele 10 minute ale actului secund, elevii lui Petru Ghervan să aibă un avantaj de 10 goluri, 27-17. „Studenţii” s-au răzbunat cu vârf şi îndesat pentru emoţiile din prima repriză şi au câştigat categoric partida, scorul final fiind 42-29. În urma acestui rezultat, CS Universitatea Suceava urcă pe locul 6 după foarte mult timp însă HC Odorhei are un joc mai puţin disputat.

Cine încearcă să alerge cot la cot cu CSU Suceava pierde” este concluzia pe care au tras-o şi orădenii după meciul pierdut miercuri, 29-42. Petru Ghervan spune că echipa sa a învins prin aceleaşi arme, cum a făcut-o de atâtea ori: viteză de joc, contra-atacuri şi rezistenţă fizică. “Deşi pare ciudat dacă privim scorul, pot spune că a fost un joc destul de greu, mai ales în prima sa parte când gazdele au avut un ritm bun de joc. În cea de-a doua repriză orădenii s-au sufocat, jocul nostru a fost exact în apărare şi bun în atac şi am reuşit să ne facem un avantaj liniştitor”, a precizat directorul tehnic al “studenţilor”.

La finalul meciului pierdut de echipa sa în faţa Universităţii Suceava, antrenorul Sabin Dacău a recunoscut faptul că “studenţii” au fost superiori jucătorilor săi. “CSU Suceava ne-a predat o lecţie de handbal adevărat. Nu mă aşteptam să pierdem la o asemenea diferenţă dar scorul este justificat. Oaspeţii au alergat enorm de mult în comparaţie cu noi, care am putut ţine pasul doar 25 de minute”, a declarat tehnicianul orădenilor, Sabin Dacău.

Vineri dimineaţă, “studenţii” au programat un antrenament după care vor fi liberi până luni. În a doua zi de Paşte, elevii lui Petru Ghervan îşi vor relua pregătirile, în vederea meciului de sâmbăta viitoare, contra elveţienilor de la Bern Muri, în semifinalele Cupei Challenge.


Intră acum și în grupul de