CSU Suceava a învins Oradea şi a urcat pe locul 6 (Handbal, Liga Naţională)

CSM Oradea – CSU Suceava 29 – 42

Condusă în prima repriză mai bine de douăzeci de minute, CS Universitatea Suceava a revenit şi a câştigat miercuri seară meciul din etapa a XXIII-a contra CSM Oradea, scor 42-29 , în favoarea „studenţilor”.

Gazdele au avut un început de meci surprinzător de bun şi după primele 10 minute, tabela de marcaj a sălii „Antonio Alexe” arăta un avantaj de trei goluri în favorea bihorenilor, 6-3. Echipa antrenată de Sabin Dacău a avut chiar şi patru goluri avans însă treptat, sucevenii au revenit în joc şi în minutul 22 au restabilit egalitatea, scor 11-11. Din acest moment, Bibirig&co. au condus ostilităţile.

La pauză a fost 17-14 pentru CSU, pentru ca după primele 10 minute ale actului secund, elevii lui Petru Ghervan să aibă un avantaj de 10 goluri, 27-17. „Studenţii” s-au răzbunat cu vârf şi îndesat pentru emoţiile din prima repriză şi au câştigat categoric partida, scorul final fiind 42-29. În urma acestui rezultat, CS Universitatea Suceava urcă pe locul 6 după foarte mult timp însă HC Odorhei are un joc mai puţin disputat.

Cine încearcă să alerge cot la cot cu CSU Suceava pierde” este concluzia pe care au tras-o şi orădenii după meciul pierdut miercuri, 29-42. Petru Ghervan spune că echipa sa a învins prin aceleaşi arme, cum a făcut-o de atâtea ori: viteză de joc, contra-atacuri şi rezistenţă fizică. “Deşi pare ciudat dacă privim scorul, pot spune că a fost un joc destul de greu, mai ales în prima sa parte când gazdele au avut un ritm bun de joc. În cea de-a doua repriză orădenii s-au sufocat, jocul nostru a fost exact în apărare şi bun în atac şi am reuşit să ne facem un avantaj liniştitor”, a precizat directorul tehnic al “studenţilor”.

La finalul meciului pierdut de echipa sa în faţa Universităţii Suceava, antrenorul Sabin Dacău a recunoscut faptul că “studenţii” au fost superiori jucătorilor săi. “CSU Suceava ne-a predat o lecţie de handbal adevărat. Nu mă aşteptam să pierdem la o asemenea diferenţă dar scorul este justificat. Oaspeţii au alergat enorm de mult în comparaţie cu noi, care am putut ţine pasul doar 25 de minute”, a declarat tehnicianul orădenilor, Sabin Dacău.

Vineri dimineaţă, “studenţii” au programat un antrenament după care vor fi liberi până luni. În a doua zi de Paşte, elevii lui Petru Ghervan îşi vor relua pregătirile, în vederea meciului de sâmbăta viitoare, contra elveţienilor de la Bern Muri, în semifinalele Cupei Challenge.