Dinamo s-a calificat şi a clarificat suspiciunile (Fotbal, Cupa României)


Intră acum și în grupul de

Dinamo – Rapid 4 – 2

La Piteşti, oraş transformat peste noapte în capitala corupţiei, pentru 90 de minute, fotbalul a ieşit din arest pe cauţiune. Aurelian Bogaciu, de exemplu, arbitru desemnat iniţial „rezervă” la derbi, n-a mai ajuns la meci, considerându-se că omul are acum probleme mult mai serioase, cum ar fi să-şi pregătească apărarea în faţa anchetatorilor. Oricum, partea bună a scandalului DNA e că a început de luni, fiindcă, dacă totul s-ar fi declanşat, să zicem, de acum două săptămâni, poate în loc de un arbitru de rezervă una dintre echipe n-ar mai fi ajuns la meci. Startul partidei le-a dat apă la moară celor care au spus că după victoria lejeră a „câinilor” în campionat Rapidul se va califica, fără probleme, în Cupă. Moţi a căzut suspect de uşor în careu, permiţându-i lui Lazăr să înscrie suspect de repede, iar Dinamo – Rapid părea a fi probă perfectă pentru DNA.

Dacă autogolul lui Perjă n-a risipit suspiciunile, atunci a făcut-o reuşita superbă a lui Boştină. Mijlocaşul, care l-a lansat şi pe Zicu la faza golului egalizator a punctat cu un voleu de Champions League din afara careului, convingându-i pe spectatorii din tribune, dar şi pe anchetatorii anticorupţie, că se joacă pe bune. După pauză, Rapid şi-a arătat limitele, chinuindu-se să depăşească o apărare de Dinamo II, cu Scarlatache şi Lucian Goian. Iar, după ce Dolha a scos un voleu al lui Maftei, “câinii” au muşcat din nou. De două ori chiar, prin Marius Niculae. Dinamo s-a calificat mai departe, însă, după evenimentele din ultimele zile, probabil că întrebarea care îi preocupă cel mai mult pe Borcea şi Turcu, oameni care au stat aseară în loja arestatului Cornel Penescu, nu e cu cine vor juca în semifinale, ci cine urmează să fie ridicat de „mascaţi”?

Timişoara ajunge în semifinale in extremis

FC Timişoara – Gloria Bistriţa 2 – 0

Oricine ar fi mizat pe Timişoara imediat după ce ar fi aruncat o privire pe foaia de joc a partidei de la Cluj, dar bănăţenii au suferit în faţa echipei lui Sabău, chiar dacă au avut pe teren prima echipă.

Balint pare că nu are de gând să piardă niciun trofeu şi a mizat şi în Cupă pe o echipă foarte apropiată de cea standard. Pe Sabău însă grijile retrogradării din campionat îl apasă mult prea tare pentru a risca să joace cu titularii într-o competiţie cu iz opţional pentru bistriţeni. Rezervele „Moţului“ s-au simţit însă excelent pe gazonul care le purtase noroc în ultima partidă de campionat, cu CFR. „Vampirii“ au fost aproape să-şi înfigă colţii în gâtul adversarilor. Transversala lui Pantilimon şi impreciziile lui Csaba Borbely şi Roman au menţinut însă egalitatea, în prima repriză.

Pe un stadion aproape gol, unde galeria Timişoarei era singura sursă de zgomot, bănăţenii s-au trezit din somnolenţă şi, cu chiu, cu vai, au împins jocul spre careul lui Albuţ. Ardelenii au rămas periculoşi, dar Silvăşan nu a avut suficient sânge rece pentru a tranşa partida. Când toată lumea se pregătea de prelungiri, bănăţenii s-au pus pe goluri. Magera a adus liniştea în echipa lui Balint la penultima fază a meciului, cu un şut la colţul lung din careu, iar în prelungiri Curtean a dublat diferenţa şi i-a lăsat cu ochii în soare pe bistriţeni.

CFR Cluj – FC Vaslui, Dinamo – Timişoara, în semifinalele Cupei

Ieri, la ora 13, a avut loc la Casa Fotbalului tragerea la sorţi a semifinalelor Cupei României la fotbal. În urne au intrat cele patru echipe care au rămas în competiţie, CFR Cluj, FC Vaslui, FC Timişoara şi Dinamo Bucureşti. Dinamo şi CFR au fost capi de serie.

Tragerea la sorţi a adus următoarele împerecheri:

CFR Cluj – FC Vaslui
Dinamo – FC Timişoara

Semifinalele se vor disputa pe 6 mai, iar ultimul act al competiţiei se va juca la 17 iunie.


Intră acum și în grupul de