Ou frumos încondeiat, amplasat în centrul municipiului Fălticeni


Intră acum și în grupul de

În Joia Mare, când potrivit tradiţiei creştine se vopsesc ouăle pentru Sărbătoarea Paştelui, în centrul municipiului Fălticeni a fost amplasat un ou care îmbină elemente colorate tradiţionale judeţului Suceava. Oul, cu o înălţime de 120 de centimetri şi o greutate de 78 de kilograme, a fost realizat de către angajaţii Serviciului de Utilităţi Publice al Primăriei Municipiului Fălticeni, sub coordonarea inginerului Ghiorghiţă Pascaru.

Pentru confecţionarea oului a fost folosit polistiren armat pe care au fost aplicate mai multe straturi de glet pentru protecţie împotriva umezelii. Pictura de pe ou, constând în elemente tradiţionale simbolizând viaţa, moartea, eternitatea, iubirea, cunoaşterea, a fost realizată de către artistul plastic Gabrel Baban, cu vopsele speciale care să reziste la radiaţiile solare şi ultraviolete, şi a fost acoperită cu un strat de lac special de protecţie. Ca suport pentru expunerea oului este folosit un car de lemn, specific zonei Fălticeni, umplut cu fân şi flori.

Aranjamentul este expus în centrul municipiului, întâmpinând miile de fălticeneni care se plimbă zilnic pe aleea pietonală, fiind vizibil pentru persoanele care tranzitează Fălticeniul pe Drumul European 85, spre Suceava, Bucureşti şi Mănăstirile Probota, Râşca şi Slatina.


Intră acum și în grupul de