ÎPS Pimen a participat la spectacolul prilejuit de ornarea oului uriaş


Intră acum și în grupul de

Câteva sute de persoane, printre care şi elevii care participă la Suceava la Olimpiada Naţională tehnică au asistat, joi, la spectacolul organizat în centrul oraşului, cu prilejul începerii ornării oului uriaş de Paşti.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen Suceveanul le-a spus celor prezenţi la această manifestare că Paştele în Bucovina înseamnă tot ceea ce este mai frumos, „înnoirea sufletească” şi a subliniat că deşi ouă se încondeiază pe întreg cuprinsul ţării, în Bucovina aceasta înseamnă o artă deosebită care este legată de frumuseţea întregii zone. La eveniment au participat alături de ÎPS Pimen, primarul Sucevei, Ion Lungu şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că, în Bucovina, ouăle se vopsesc în Joia Mare, motiv pentru care în această zi a început ornarea oului ce urmează să fie înscris în Cartea Recordurilor. El a menţionat că acest ou uriaş urmează să fie sfinţit duminică.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, că acest ou uriaş este cel mai mare ou tradiţional din lume, având o înălţime de 7,25 metri, un diametru de 4,6 metri şi o greutate de 1800 de kilograme. El a precizat că acest ou încondeiat va rămâne în centrul oraşului, subliniind că nicăieri nu s-ar fi potrivit mai bine decât în centrul municipiului reşedinţă de judeţ. Gheorghe Flutur a mai spus că acest ou va fi cu siguranţă un punct de atracţie şi a precizat că în judeţ vor fi montate semne indicatoare pentru a îndrepta turiştii şi spre această nouă atracţie.

Cu ocazia programului „Paştele în Bucovina”, la Rădăuţi urmează să fie preparată, sâmbătă, o pască uriaşă, a mai spus preşedintele CJ Suceava. Aceasta va avea un diametru de peste 2,5 metri şi pentru preparare vor fi folosite aproximativ 45 de kilograme de brânză, aproximativ 300 de ouă dar şi câteva kilograme de stafide.


Intră acum și în grupul de