Murariu se gândeşte doar la victorie în meciul cu Dinamo II (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava – Dinamo II Bucureşti, sâmbătă, ora 11, Stadion “Areni”

La conferinţa de presă de ieri, antrenorul Ovidiu Murariu a ţinut să sublinieze faptul că Dinamo II, adversara de sâmbătă a Cetăţii, este mult mai valoroasă decât locul 13 pe care se află în acest moment în clasamentul Seriei I. „Ne aşteaptă un meci greu pe teren propriu, un joc în care chiar dacă înfruntăm o echipă din subsolul clasamentului, cred că poziţia pe care o ocupă Dinamo II nu este conformă cu valoarea şi blazonul lor. Va fi un meci cu o încărcătură deosebită pentru că am ajuns la jumătatea returului şi orice victorie poate cântări decisiv la finalul campionatului”, a declarat Ovidiu Murariu.

Dinamo II vine la Suceava după o victorie cu 6-1 obţinută pe teren propriu cu FC Snagov însă acest rezultat nu-l sperie prea tare pe Ovidiu Murariu. Tehnicianul Cetăţii a ţinut să remarce faptul că Dinamo II este totuşi o echipă care încasează multe goluri în jocurile din deplasare. “Ultimul lor rezultat este un semnal de alarmă pentru noi dar nu trebuie să uităm că totuşi Dinamo II este o echipă care a şi primit goluri multe în partidele susţinute în deplasare. Sper ca acest lucru să se întâmple şi sâmbătă şi atacantii noştri să perforeze de cât mai multe ori poarta adversarilor”, a spus Murariu. Printre cele mai severe înfrângeri suferite de dinamovişti în deplasare amintim: 2-5 la Botoşani, 1-4 la Tulcea, 0-4 la Ceahlăul şi 0-3 la Petrolul. În partidele disputate pe teren străin, echipa antrenată de Cornel Ţâlnar a adunat 11 puncte având 12 goluri marcate şi 25 primite.

Ovidiu Murariu a vorbit şi despre accidentarea lui Lobonţ. “Sigur, nu putem să ne bucurăm de faptul că Lobonţ s-a accidentat, mai ales că este portarul echipei naţionale. Totuşi pe noi ne-ar putea ajuta într-un fel faptul că Matache nu va mai fi în poarta adversarilor noştri. Am înţeles că va apăra Andrei Vlad dar sunt convins că şi acesta va încerca să demonstreze că are valoare. Din moment ce joacă la Dinamo, Vlad este un portar talentat, la fel ca orice alt jucător din lotul lor”, a precizat Murariu. Tehnicianul Cetăţii a remintit că şi Cetatea se confruntă cu probleme medicale, Streinu, Dumitru, Romaniuc, Roheţki, Sevaciuc, Bernard şi Colban nefiind refăcuţi 100%.

Meciul Cetatea-Dinamo II, din etapa a XXVI-a a Seriei I din eşalonul secund va fi arbitrat de o brigadă ce va fi condusă la centru de orădeanul Florin Mihai Marcu. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Dragoş Vlad din Târgovişte şi Nicolae Dobrică din Rm. Vâlcea în vreme ce observatorul din partea FRF la acest meci va fi fostul arbitru Marian Salomir (Cluj Napoca). Delegările „fluieraşilor” s-au stabilit prin tragere la sorţi ieri la Casa Fotbalului, de la ora 10.

Exclus de pe lista FIFA în 2007 şi apoi exclus din corpul de arbitri la sugestia Comitetului Executiv al FRF, arbitrul Marian Salomir a ajuns între timp observator la Liga a II-a . Marian Salomir este fiul fostului mare arbitru Mircea Salomir. Motivul pentru care observatorul meciului de sâmbătă de pe Areni a fost exclus din arbitraj de fostul şef al CCA a fost că “a ajuns la o anumita vârstă şi nu mai are perspective de a mai avansa”.


Intră acum și în grupul de