Spre finală! (Handbal, Cupa Challenge)


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – BSV Bern Muri, sâmbătă, ora 18, sala LPS

CS Universitatea Suceava mai are de făcut un singur pas pentru a ajunge în finala Cupei Challenge. Plecaţi din postura de outsideri ai competiţiei, mai ales datorită faptului că sunt la prima participate într-o cupă europeană, „studenţii” au ajuns în penultimul act unde vor înfrunta formaţia eleveţiană BSV Bern Muri.

Directorul tehnic al CSU Suceava a vorbit ieri despre meciul pe care echipa sa îl va disputa sâmbătă, de la ora 18, în compania echipei din Ţara Cantoanelor. “Ne aşteaptă o perioadă extrem de dificilă şi de importantă în care vom juca 3 meciuri în campionat şi cel puţin două în Cupa Challenge. Am ajuns în semifinalele acestei competiţii deşi nici noi nu credeam asta în toamnă. Trebuie să ne menţiem tonusul şi seriozitatea în pregătire pentru că doar aşa putem avea continuitate în rezultate. Deşi ne-am îndeplinit obiectivul pentru Cupa Challenge vom lupta pentru a ne califica în finală”, a declarat Petru Ghervan.

BSV Bern Muri vine la Suceava cu moralul afectat. Adversarii sucevenilor au suferit miercuri seară a treia înfrângere consecutivă în play-off-ul campionatului elveţian. Echipa antrenată de Peter Bachmann a pierdut cu 30-40 la Kadetten Schauffhausen şi a rămas pe locul 4, care le asigură prezenţa în Cupa Challenge şi în sezonul viitor. “Ei sunt mai experimentaţi în ce priveşte jocurile din cupele europene pentru că nu sunt la prima calificare în semifinale dar noi sperăm să compensăm lipsa de experienţă prin dorinţa de afirmare a jucătorilor”, a spus Petru Ghervan.

Eleveţienii sunt şi ei optimişti înaintea dublei manşe cu CSU Suceava. „ Avem şanse bune de a ajunge în finală. Avem experienţa unei deplasări în România şi am luat pulsul handbalului de acolo, care este unul de calitate. Suceava este o echipă care teoretic ar trebui să fie mai slabă decât Bacău, dar dacă au ajuns în semifinale nu va fi chiar uşor. Avem avantajul că vom juca returul acasă”, a declarat managerul Daniel Weber, care a mai precizat că mizează şi pe experienţa antrenorului Peter Bachmann, cel care în 2005 a câştigat Cupa Challenge, pe când antrena echipa Wacker Thun.

BSV Bern Muri a ajuns în semifinale după ce în turul al treilea a trecut uşor de luxemburghezii de la HB Esch însă în optimile de finală, elveţienii au avut emoţii mari dar sau calificat în sferturi în dauna ruşilor de la SKIF Krasnodar doar datorită faptului că au marcat mai multe goluri în meciul din deplasare. Şi în sferturile de finală, echipa din capitala Elveţiei a suferit mult. În tur a învins la o diferenţă de 10 goluri pe Ştiinţa Bacău pentru ca în returul de sâmbătă să se califice după ce a pierdut la o diferenţă de 9 goluri.

Turul III
BSV Bern Buri – HB Esch 32 – 24
HB Esch – BSV Bern Muri 24 – 38
Optimi de finală
BSV Bern Muri – SKIF Krasnodar 29 – 31
SKIF Krasnodar – BSV Bern Muri 33 – 35
Sferturi de finală
Ştiinţa Bacău – BSV Bern Muri 37 – 28
BSV Bern Muri – Ştiinţa Bacău 38 – 28

BSV Bern Muri nu este la prima prezenţă în semifinalele Cupei Challenge, unde a mai ajuns şi în sezonul 2005-2006. Atunci, elveţienii au ratat prezenţa în ultimul act în dauna portugezilor de la Sporting Horta, echipă care ulterior a pierdut finala cu Steaua MFA Bucureşti.

Lotul echipei Bern Muri este alcătuit din 17 jucători dintre care 15 sunt elveţieni, unul sârb şi unul danez. Iată componenţa lotului echipei din Ţara Cantoanelor: Antoine Ebinger, Timo Heiniger – portari, Tobias Baumgartner, Goran Cvetkovic (Serbia), Benjamin Eschaud, Nicolai Hansen (Danemarca), Stephan Leiser, Alen Milosevic, Luca Muhlemann, Stefan Odermatt, Oliver Raz, Sepp Schwander, David Staudenmann, Benjamin Steiger, Valentin Striffeler, Toni Von Allmen şi Marc Vonlanthen.

La ora meciului cu Bern Muri, oficialii suceveni îşi doresc ca toată sala de sport de la LPS să fie alb-albastră. În acest sens organizatorii partidei au imprimat pe tichetele de acces la meci ca în funcţie de locul pe care îl ocupă în tribună, fiecare spectator să se îmbrace în alb sau albastru. “Vrem să fie o atmosferă deosebită care sigur îi va ajuta mult şi pe jucători. Suporterii noştri au fost deosebiţi de fiecare dată şi suntem convinşi că vor fi receptivi la această cerere. Faptul că la Suceava se joacă un meci din semifinalele unei cupe europene este o premieră şi un eveniment deosebit pentru oraşul nostru. Noi nu putem decât să le promitem tuturor că vom face tot posibilul pentru a ne ridica la înălţimea aşteptărilor lor”, a declarat Petru Ghervan.


Intră acum și în grupul de