SUNTEM ÎN FINALA CHALLENGE CUP!!! Handbalul duce Suceava în elita Europei


Intră acum și în grupul de

Echipa de handbal CS Universitatea Suceava s-a calificat în premieră în finala Challenge Cup, ediţia 2009, fiind la prima sa prezenţă într-o cupă europeană.

Sucevenii au reuşit un meci de excepţie în Elveţia unde au făcut efectiv instrucţie cu cei de la Bern Muri reuşind la finalul celor 60 de minute de joc să câştige cu 8 goluri diferenţă, scorul final fiind de 34 la 26 pentru oaspeţi.

Echipa lui Petru Ghervan s-a autodepăşit şi e reuşit să facă cea mai mare bucurie Primăriei Suceava, Consiliului Judeţean şi Universităţii “Ştefan cel Mare”, fiind pentru prima dată în istoria oraşului când un parteneriat de o asemenea anvergură dă rezultate remarcabile.

La pauză Bibirig & co. conducea cu un gol diferenţă, 15-14, dar în a doua parte a meciului lucrurile au fost tranşate definitiv în favoarea oaspeţilor care nu au mai dat nici un fel de şansă elveţienilor, chiar dacă aceştia jucau pe teren propriu. Ar trebui de remarcat faptul că înainte cu două minute de finalul jocului SUceava conducea cu 9 goluri în condiţiile în care în tur Universitatea a reuşit să câştige cu patru goluri diferenţă, scorul final fiind de 35-31.

Deşi s-au aşteptat la un meci foarte greu universitarii suceveni s-au autodepăşit în condiţiile în care în Eleveţia echipa a fost încoţită de o mică dar extrem de efeicientă galerie a cărei voce s-a auzit pe toată durata meciului, lasând impresia că Suceava joacă pe teren propriu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a fost extrem de fericit la auzul rezultatului. El a declarat pentru NewsBucovina că este un moment unic în istoria sportului sucevean. “Ceea ce intuiam cu puţin timp în urmă s-a întâmplat acum. Un centru al handbalului românesc devine şi Suceava acum, iar aceşti băieţi care ne-au dus în finală merită cu siguranţă mult mai mult. Sunt bucuros că noi, cei din CJ am ales să sprijinim financiar acest sport. Unde pui umărul şi sufletul, dublat de talent, nu se poate să nu reuşeşti. Rezultatele de până acum ne obligă la o sală modernă şi la crearea la Suceava a unui centru pilot de handbal”, a spus Gheorghe Flutur.

Rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare”, Adrian Graur, care nu a făcut deplasarea cu echipa în Elveţia a rămas mut la auzul scorului. După câteva zeci de secunde în care nu şi-a găsit cuvintele el a spus doar atât: “Suntem buni!”.


Intră acum și în grupul de