Finala Challenge Cup, o afacere românească 100 %! (Handbal, Cupa Challenge)


Intră acum și în grupul de

Finala Cupei Challenge din acest an va fi o afacere 100% românească după ce duminică handbaliştii Universităţii Suceava s-au calificat în ultimul act al competiţie, unde vor înfrunta UCM Reşiţa. “Studenţii” şi-au câştigat dreptul de evolua în marea finală nu oricum ci după două victorii obţinute în faţa elveţienilor de la BSV Bern Muri. Dacă în urmă cu o săptămână s-au impus la patru goluri, 35-31, ieri, la Guemlingen, Bibirig&co. au învins categoric echipa gazdă, 34-26 (15-14), în urma unui joc care a fost în permanenţă la discreţia echipei antrenate de Petru Ghervan.

Sucevenii au făcut un joc tactic perfect!

Elveţienii au încercat să întoarcă rezultatul din tur însă au avut în faţă o echipă suceveană care a jucat tactic perfect. Susţinuţi de aproximativ 30 de suporteri foarte gălăgioşi şi care i-au încurajat permanent, „studenţii” au condus cu 5-4 după zece minute de joc pentru ca la jumătatea primei reprize scorul să fie egal, 6-6. Finalul primului act a fost echilibrat însă cei care au intrat în avantaj la vestiare au fost universitarii, scor 15-14 pentru CSU.

Adomnicăi a marcat 8 goluri!

Impulsionaţi de antrenorul Peter Bachmann, jucătorii de la Bern Muri s-au aruncat cu tot arsenalul spre poarta apărată bine de Bogdan Pralea însă elanul le-a fost temperat de suceveni, care în minutul 41 s-au distanţat la trei goluri, 21-18. Conştienţi că nu mai pot scăpa calificarea, „studenţii” au făcut spectacol în ultimele zece minute şi au marcat gol după gol, la final diferenţa fiind de opt lungimi, scor 34-26.
Pentru CSU Suceava au marcat: Bibirig 4, Tcaciuc 2, Bursuc 2, Chiruţ 6, Adomnicăi 8, Ţuţu 4, Mitrea 4, Dospinescu 2, Ignat 2.
Calificarea echipei locale de handbal în finală face ca trofeul Challenge Cup să rămână pentru al patrulea an consecutiv în România, după ce a fost câltigat de Steaua (2006) şi Reşiţa (2007 şi 2008).

Returul cu UCM Reşiţa se va juca la Suceava cu trofeul pe masă!

Echipa antrenată de Aihan Omer va disputa a treia finală consecutivă a Challenge Cup, primele două jucate fiind câştigate de asemenea de UCM Reşiţa.
Conform regulamentului EHF, reşiţenii vor juca turul cu CSU Suceava pe teren propriu, în 23 sau 24 mai, iar returul în deplasare, o săptămână mai târziu, pentru că la finala din sezonul precedent a evoluat în manşa a doua în faţa propriilor fani. „Am jucat în finala de anul trecut returul pe teren propriu, aşa că nu mai e nevoie de tragere la sorţi. Conform regulamentului, jucăm prima manşă la Reşiţa. Eu mă bucur că jucăm finala cu Suceava”, a declarat Ion Zamfirescu, directorul CS UCM Reşiţa.

UCM Reşiţa-CSU Suceava este prima finală românească a unei cupe europene în handbalul masculin!

În handbalul masculin românesc este prima finală de cupă europeană ce va fi disputată, după cea feminină de acum câteva sezoane dintre Rulmentul Braşov şi Tomis Constanţa.
„Am abordat meciul mult mai bine tactic. Elveţienii au crezut încă de la început că pot întoarce rezultatul, s-au aruncat peste noi, dar am ştiut să-i temperăm. Nu au mai avut eficienţă în atac. Cred că marele nostru noroc a fost faptul că am câştigat la Suceava. La adăpostul celor patru goluri din tur, am avut liniştea pentru a clădi această victorie. În partea a doua, nu au mai putut ţine pasul cu noi nici măcar din punct de vedere fizic”, a declarat Petru Ghervan.
În finală va fi un duel nu doar între două echipe româneşti, ci şi între antrenorii de la naţionala masculină.

Aihan Omer felicită performanţa sucevenilor!

Antrenorul Reşiţei, Aihan Omer, a ţinut să-i felicite pe suceveni pentru performanţa obţinută. “Foarte frumos că s-au calificat şi mai ales că au obţinut o victorie la 8 goluri pe terenul elveţienilor. E o premieră în handbalul masculin românesc, din care va câştiga România, dar noi ne dorim să câştigăm a treia finală. Va fi un duel foarte echilibrat şi pentru noi nu va fi deloc uşor, jucând al doilea meci în deplasare”, a declarat antrenorul reşiţenilor.
“Ceea ce intuiam cu puţin timp în urmă s-a întâmplat acum. Un centru al handbalului românesc devine şi Suceava, iar aceşti băieţi care ne-au dus în finală merită cu siguranţă mult mai mult. Sunt bucuros că noi, cei din Consiliul Judeţean am ale să sprijinim financiar acest sport. Unde pui umărul şi sufletul, dublat de talentul jucătorilor nu se poate să nu reuşeşti. Rezultatele de până cum ne obligă la o sală modernă şi la crearea la Suceava a unui centru pilot de handball”, a declarat Gheorghe Flutur, preşedintele CJ Suceava.
Rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare” a salutat cu entuziasm calificarea echipei în finala Cupei Challenge. “Suntem buni. Nu mă aşteptam la aşa un scor. Felicit echipa şi apreciez modul cum s-au luptat pentru a obţine această calificare”, a declarat Adrian Graur.

Marţi, de la ora 15, avanpremiera finalei

Cele două formaţii şi-au devansat meciul direct din Ligă Naţională, din etapa a XXV-a, din 6 mai pe 5 mai, astfel că va exista o avanpremieră la finala Challenge Cup. “Va fi altă miză la acest meci de campionat. Din păcate, nici finala nu prea va arăta ca o finală de cupă europeană, pentru că ne cunoaştem foarte bine, dar asta e! Aşa a fost să fie şi trebuie să ne bucurăm că ne-am calificat în finală”, a mai spus Aihan Omer.


Intră acum și în grupul de