Aihan Omer spune că Suceava nu a scos “artileria grea” (Handbal, Liga Naţională)


Intră acum și în grupul de

După victoria obţinută marţi, în etapa a 25-a a Ligii Naţionale, în faţa Universităşii Suceava, antrenorul Reşiţei, Aihan Omer, crede că în ciuda faptului că echipa sa a învins clar în campionat, altfel vor sta lucrurile în cele două manşe din finala Challenge Cup. “Turcul” este convins că “studenţii” nu au folosit tot “arsenalul” de care dispun tocmai în ideea ca echipa sa să nu-i cunoască pe deplin.

“Prea multe lucruri nu ar fi de spus despre acest meci. Am intrat pe teren foarte hotărâţi. Ştiam şi gradul de oboseală al echipei adverse care ieri (n.r. luni) de dimineaţă la cinci până seara la nouă au fost pe drum, lucru care a reprezentat pentru noi un avantaj şi s-a văzut în teren în special în partea a doua a primei reprize şi în toată repriza secundă. Am jucat atent, pragmatic şi ne-am desprins la o diferenţă confortabilă, iar după aceea am încercat să rulez tot lotul pentru ca jucătorii să capete experienţa necesară pentru partidele viitoare. Până la urmă a fost un joc de campionat în care noi ne-am luat punctele de care aveam nevoie. Mergem la Dinamo hotărâţi să câştigăm şi să obţinem locul 2.

Statisticile sunt clare. Suntem la a treia finală, vom juca şi vom încerca să o câştigăm. Vor sta altfel lucrurile în finală. Suceava este o echipă de elan, care în momentul în care simte adversarul slab, joacă foarte foarte hotărât. Cred că meciul de azi a fost unul dimplomatic în sensul că ei ne-au studiat pe noi şi invers. Nimeni nu şi-a scos artileria grea, nimeni nu a jucat ca să arate totul. Chiar dacă ne cunoaştem foarte bine sunt lucruri care se simt în contactul direct cu adversarul şi atunci se pot contracara sau valorifica. Nu ne gândim la Cupa Challenge decât cu o săptămână înaintea meciului tur. Până atunci jucăm cu Dinamo şi avem Cupa României”, a declarat Aihan Omer.

Petru Ghervan ţinut să precizeze că meciul din campionat cu Reşiţa nu a fost o avanpremieră a finalei, aşa cum s-a tot spus în ultima vreme. Directorul tehnic al sucevenilor a fost realist şi a recunoscut că prima şansă la adjudecarea trofeului aparţine reşiţenilor şi tocmai de aceea presiunea va fi pe umerii acestora.

Petru Ghervan: “Miza finalei nu apasă cu nimic asupra noastră”

Cu obiectivul îndeplinit în Europa, CS Universitatea mai are de făcut un pas important sâmbătă, când va înfrunta HC Odorhei, în ultima etapă a Ligii Naţionale, într-un meci decisv pentru clasarea pe locul 6.

„Din punctul nostru de vedere nu a fost nicio avanpremieră a finalei. A fost doar un meci de campionat în care s-a dat o luptă pentru puncte. Reşiţa s-a impus la o diferenţă foarte clară. Ei au jucat mai bine şi rezultatul de pe tabelă reflectă diferenţa de randament a celor două echipe. Nemulţumirile pe care le am pot fi legate de diferite aspecte ale jocului şi o sa le dezbat împreună cu jucătorii. Justificările pentru nereuşitele noastre pot avea diferite cauze, cea principală fiind oboseala. Deocamdată mă interesează refacerea jucătorilor după un drum destul de lung şi să pregătim în condiţii optime meciul cu Odorhei, care este decisiv pentru noi.

Câştigarea Cupei Challenge nu mai este o miză pentru noi întrucât obiectivul nostru în ce priveşte parcursul european era trecerea de primul tur. Sper ca în cele două manşe să facem meciuri mai bune decât astăzi şi să reuşim să fim un adversar valabil de cupă europeană pentru Reşiţa, care a demonstrat că poate să câştige trofeul. Miza finalei nu apasă cu nimic asupra noastră. Eu am spus de la începutul competiţiei că UCM Reşiţa este favorită la câştigarea Cupei Challenge pentru că sunt în cunoştinţă de cauză. Este o echipă puternică, cu perspective frumoase şi care poate să meargă chiar mai sus. Fără să fiu elogios cred că am spus un adevăr. Cred că Reşiţa a fost cea mai valoroasă echipă din Challenge Cup în acest sezon. Modul cum au trecut peste fiecare fază şi rezultatele lor îi recomandă drept favoriţi”, a declarat Petru Ghervan.


Intră acum și în grupul de