Incidentele din etapa trecută au fost judecate la Comisia de Disciplină (Fotbal, AJF Suceava)


Intră acum și în grupul de

La meciul Rapid CFR II Suceava – Bucovina Rădăuţi, Liga a IV-a, Juniori, din raportul de arbitraj rezultă că în minutul 62 au fost eliminaţi pentru loviri reciproce şi concomitente cu picioarele fără a fi în dispută pentru minge jucătorii Popescu Cătălin de la echipa gazdă şi Constandachi Ionuţ de la echipa oaspete. Comisia a hotărât suspendarea jucătorilor Cătălin Popescu de la Rapid CFR II Suceava şi Constandachi Ionuţ de la Bucovina Rădăuţi pentru câte două etape şi penalitate sportivă de 80 lei fiecare.

La jocul Fulgerul Ciprian Porumbescu – Progresul Ilişeşti, Liga a V-a, din raportul de arbitraj rezultă că în minutul 88 a fost eliminat jucătorul Popescu Mihai de la echipa vizitatoate pentru cumul de cartonaşe galbene. Arbitrul menţionează că după încheierea jocului, jucătorul s-a dus la arbitru şi l-a lovit cu o sticlă de plastic peste cap. Comisia a hotărât suspendarea jucătorului Popescu Mihai de la Progresul Ilişeşti pentru 2 etape şi penalitate sportivă de 150 lei.

La jocul Locomotiva Dorneşti – Bucovina Calafindeşti, Liga a V-a, din raportul de arbitraj rezultă următoarele: după joc delegatul echipei Bucovina Calafindeşti a contestat pe motiv de substituire pe jucătorul nr. 8 Antonovici Vasile de la Locomotiva Dorneşti. Jucătorul nu s-a prezentat să-şi înscrie datele în raportul de arbitraj deoarece a fost înlocuit în minutul 69 şi a plecat de la stadion. Contestaţia a fost taxată. În minutul 39 a fost eliminat jucătorul Juravle Ion de la echipa gazdă pentru cmul de cartonaşe galbene. În minutul 18 a fost eliminat jucătorul Lauric Marius de la echipa vizitatoare pentru injurii şi ameninţări la adresa arbitrului. Referitor la acest joc arbitrul şi observatorul depun rapoarte suplimentare în care menţionează comportarea necorespunzătoare a unor jucători ai echipei vizitatoare, astfel: Lăzurcă Vasile, antrenor secund şi jucător de rezervă, în minutul 90 a intrat în teren să ceară socoteală arbitrului, jucătorul F. Lăzurcă , Racolţea Ciprian şi Hamă Petrică au adresat injurii şi ameninţări arbitrilor, delegatul echipei Frîncu Vasile a avut un comportament virulent la adresa arbitrului.

La şedinţă s-au prezentat Frîncu Vasile, delegatul echipei Bucovina Calafindeşti, şi jucătorul Lauric Gheorghe Marius, precum şi delegatul echipei Locomotiva Dorneşti, Cherniciuc Gheorghe. Cu privire la contestaţie, Frîncu Vasile spune că jucătorul contestat Antonovici Vasile nu a jucat în teren deoarece îl cunoaşte, acesta fiind substituit de un alt jucător despre care a aflat că se numeşte Ichim. Cherniciuc Gheorghe, delegatul de la Locomotiva Dorneşti susţine că Antonovici Vasile este cel care a jucat în teren, dar nu l-a putut aduce la comisie deoarece nu la- putut învoi de la unitatea unde lucrează. Jucătorul eliminat prezent la comisie, Lauric Marius şi-a recunoscut greşeala şi a spus că a fost nervos de deciziile arbitrului care defavorizau echipa sa.

Frîncu Vasile regretă faptele petrecute şi spune că a avut unele ieşiri nervoase cauzate de deciziile arbitrului, care în minutul 18 i-a eliminat fundaşul central şi până atunci îi sancţionase cu avertismente doi sau trei jucători. S-a angajat în faţa comisiei să acţioneze pentru întărirea disciplinei în rândul jucătorilor şi să nu se mai petreacă asemenea fapte. Comisia a hotărât: amânarea pentru data de 14.05 a soluţionării contestaţiei date până la care va fi adus la comisie jucătorul Antonovici Vasile, suspendarea pentru o etapă şi penalitate sportivă de 20 lei a jucătorului Juravle Ioan de la echipa Locomotiva Dorneşti, suspendarea pentru 2 etape şi penalitate sportivă de 150 lei pentru jucătorul Lauric Marius de la Bucovina Calafindeşti (comisia a reţinut poziţia acestuia, regretul manifestat şi faptul că este legitimat de puţin timp), sancţionarea cu penalitate sportivă de 200 lei echipa Bucovina Calafindeşti pentru comportament necorespunzător, sancţionarea cu avertisment a lui Frîncu Vasile, delegatul echipei Bucovina Calafindeşti.

La jocul Viitorul Vereşti – Foresta Mălini, Liga a V-a, din raportul de arbitraj rezultă că în minutul 88 a fost eliminat jucătorul Gavriliuc Valeriu de la echipa gazdă pentru cumul de cartonaşe galbene. Arbitrul menţionează că după eliminare jucătorul l-a eliminat de câteva ori. De asemena, observatorul jocului relatează că în minutul 73, antrenorul echipei Foresta, Pană Cornel, i-a reproşat observatorului că nu notează că arbitrul a acordat o lovitură de pedeapsă pe nedrept. În „ajutorul” arbitrului a intervenit fiul acestuia Pană Adrian, trecut în raport antrenor, care i-a adresat cuvinte jignitoare observatorului. La şedinţă s-a prezentat Popescu Vasile delegatul echipei Foresta Mălini care şi-a cerut scuze pentru ieşirile antrenorilor, aceştia având impresia că lovitura de pedeapsă a fost acordată pe nedrept.

Totodată solicită clemenţă din partea comisiei având în vedere că dânsul i.a cerut scuze observatorului la sfârşitul jocului. Comisia a hotărât suspendarea jucătorului Gavriliuc Valeriu de la Viitorul Vereşti pentru 2 etape şi penalitate sportivă de 150 lei, sancţionarea cu avertisment a antrenorului Foresta Mălini, Pană Cornel, suspendarea din orice activitate fotbalistică a jucătorului şi antrenor secund Pană Adrian de la Foresta Mălini pentru 2 etape şi penalitate sportivă de 300 lei.


Intră acum și în grupul de