Modificările sistemului competiţional, în plan secund la Cetatea


Intră acum și în grupul de

Membrii Adunării Generale a FRF au decis luni să adapteze competiţiile interne modelului spaniol, din sezonul 2014-2015. Acesta înseamnă că Liga a II-a va avea o singură serie cu 20 sau 22 de echipe, iar al treilea eşalon va fi format din trei serii cu câte 20 sau 22 de echipe.

Ediţia viitoare a Ligii a II-a îşi va păstra formatul actual, primele modificări urmând să apara în sezonul 2010-2011, când eşalonul secund ca fi alcătuit din două serii a câte 16 echipe din care vor retrograde câte 3 din fiecare serie. Asta înseamnă că la finele sezonului 2009-2010 din fiecare serie a Ligii a II-a vor retrograda ultimele 6 echipe.

“Noi nu ne gândim aşa de departe. Important este să ne salvăm anul acesta, iar din sezonul următor să nu mai ajungem în situaţia de acum, de a trăi în suspans ultimele etape. E bine totuşi că nu s-a trecut direct la sistemul cu trei serii de câte 12 echipe, aşa cum era vorba la un moment dat. Lucrurile s-ar fi complicat pentru noi. După ce vom şti sigur dacă ne-am salvat, atunci putem vorbi mai multe despre acest subiect. Aceste modificări vor aduce cu ele o strategie nouă a clubului”, a declarat Ioan Radu.


Intră acum și în grupul de