Handbaliştii suceveni au primit medaliile de aur ale Universităţii (Handbal)


Intră acum și în grupul de

Calificarea echipei locale de handbal în finala Cupei Challenge nu a fost trecută cu vederea de conducerea Universităţii “Ştefan cel Mare”, care miercuri seară, a acordat “studenţilor” medaliile de aur ale Universităţii. Prestaţiile universitarilor în Europa au adus un plus capitolului de imagine al instituţiei sucevene şi nu numai.

Imediat după accederea în ultimul act, handbaliştii suceveni au primit de la primarul Ion Lungu, diplome de excelenţă şi promisiunea că în scurt timp vor deveni şi cetăţeni de onoare ai municipiului pe care l-au reprezentat cu succes în competiţiile interne şi externe.

În Auditoriumul “Joseph Shmidt”, miercuri seară, s-au adunat toţi componenţii echipei de handbal, cadre universitare, familiile jucătorilor, prieteni şi alţi apropiaţi, iar Adrian Graur a început festivitatea făcând o prezentare succintă a rezultatelor Universităţii Suceava din ultimii doi ani.

“Instituţia academică suceveană are prilejul să sărbătorească în mod festiv încununarea celor mai bune rezultate sportive şi competiţionale obţinute de echipa de handbal CS Universitatea Suceava, din perioada 2004-2009. Înfiinţat în noiembrie 2004, şi cu spiritul activ de care a dat dovadă la acea oră secretarul de stat Radu Damian, CS Universitatea Suceava, prin echipa de handbal a avut o evoluţie spectaculoasă obţinând numeroase şi importante succese, în competiţiile naţionale şi internaţionale. În sezonul competiţional 2007-2008, CSU Suceava a terminat campionatul Ligii Naţionale pe locul 5 şi s-a calificat în Cupa Challenge. Alte victorii importante au fost realizate acasă sau în deplasare cu Dinamo, egal în deplasasare şi o victorie acasa cu Ştiinţa Bacău, la care se adaugă un succes în deplasare la Timişoara. În anul competiţional 2008-2009, echipa de handbal CSU Suceava a terminat campionatul pe locul şase şi s-a calificat din nou în Cupa Challenge. Alte rezultate importante au fost victoriile cu Dinamo, egalul la Pandurii Tg. Jiu, victorie cu Minaur Baia Mare sau victorie cu Ştiinţa Bacău”, a spus rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare”, Adrian Graur, care a prezentat şi parcursul european al “studenţilor” din acest sezon.

Îmbrăcaţi la patru ace, fiecare jucător a urcat pe rând şi a primit distincţia oferită de senatul Universităţii. Ultimul care şi-a primit medalia de aur a fost directorul tehnic Petru Ghervan, apariţia acestuia pe scenă fiind susţinută de un cor de aplauze.

La final, Adrian Chiruţ a vorbit în numele jucătorilor şi a precizat că medaliile primate îi onorează dar îi şi obligă în acelaşi timp să continue pe un drum ascendent. “Sper ca şi de acum înainte să reuşim să producem rezultate cât mai bune, iar participările noastre în cupele europene să fie cât mai lungi”, a spus interul stânga al universitarilor.

Universitatea “Ştefan cel Mare” asigură prin MECI 30% din bugetul echipei locale de handball, fiind al doilea finanţator al echipei după Consiliul Local Suceava (45%).


Intră acum și în grupul de