Minunea de la Reşiţa: UCM Reşiţa – CS Universitatea Suceava 25-27 (13-15) (Handbal, Challenge Cup)


Intră acum și în grupul de

UCM Reşiţa – CS Universitatea Suceava 25-27 (13-15)

CS Universitatea Suceava a răsturnat calculele hârtiei în prima manşă a finalei Challenge Cup de la Reşiţa şi a învins echipa locală UCM cu 27-25, administrând totodată echipei antrenate de Aihan Omer prima înfrângere pe teren propriu din istoria participărilor în această competiţie. Chiar dacă a avut un arbitraj ostil şi a replică dură din partea bănăţenilor, sucevenii au produs supriza şi sunt acum favoriţi la câştigarea trofeului.

Prima repriză a aparţinut sucevenilor. Cu un joc defensiv foarte bun, „studenţii” i-au anihilat cât au putut de mult pe Butulja, Rohozneanu şi Stan, pricipalele pericole din tabăra gazdelor. După 10 minute scorul a fost abia 3-2 pentru Reşiţa, în poarta căreia s-a aflat cel mai în vârstă jucător de pe teren, sârbul Damjanovic. La jumătatea primei reprize, CS Universitatea a trecut pentru prima dată în avantaj, după o fază bună de atac, în care Bibirig i-a pasat lui Ignat, iar pivotul sucevean l-a învins de la semicerc pe goalkeeperul UCMR-ului. Iulian Andrei a avut câteva intervenţii care au menţinut avantajul de pe tabela de marcaj iar la poarta cealaltă Adomnicăi a marcat chiar de la 12 metri, iar Bursuc l-a surprins de trei ori pe Damjanovici cu „specialitatea casei”: aruncarea de la şold. În minutul 22, gazdele au condus în premieră la două goluri (10-8) însă „studenţii” au revenit repede şi au marcat de trei ori la rând determinându-l pe Omer să ceară time-out. A fost 13-15 la pauză, un rezultat la care nu se aşteptau nici cei mai pesimişti suporteri ai Reşiţei.

Repriza secundă l-a avut în rolul principal pe portarul Iulian Andrei, ale cărui parade i-au exasperat pe reşiţeni. În minutul 36, Adomnicăi a marcat şi a dus CS Universitatea la o distanţă de 3 goluri pentru ca în minutul 40, tabela să arate 15-21. Avansul de 6 goluri al sucevenilor l-a iritat teribil pe Omer, care a stat la marginea terenului ca un leu în cuşcă, tehnicianul Reşiţei rămânând înmărmurit la cele două lovituri de la 7 metri apărate de Pralea. La jumătatea actului secund, Mădălin Ţuţu accidentat grav şi a părăsit terenul pe targă iar finalul meciului a fost sărac în goluri. A fost 21-26 în minutul 50 dar până la finalul întâlnirii gazdele au reuşit să reducă din diferenţă până la 25-27, astfel că meciul de la Suceava va fi decisiv.

Returul va avea loc duminica viitoare, în sala LPS din Suceava, de la ora 17.


Intră acum și în grupul de