Acasă Sport Minunea de la Reşiţa: UCM Reşiţa – CS Universitatea Suceava 25-27 (13-15)...

Minunea de la Reşiţa: UCM Reşiţa – CS Universitatea Suceava 25-27 (13-15) (Handbal, Challenge Cup)


Intră acum și în grupul de

UCM Reşiţa – CS Universitatea Suceava 25-27 (13-15)

CS Universitatea Suceava a răsturnat calculele hârtiei în prima manşă a finalei Challenge Cup de la Reşiţa şi a învins echipa locală UCM cu 27-25, administrând totodată echipei antrenate de Aihan Omer prima înfrângere pe teren propriu din istoria participărilor în această competiţie. Chiar dacă a avut un arbitraj ostil şi a replică dură din partea bănăţenilor, sucevenii au produs supriza şi sunt acum favoriţi la câştigarea trofeului.



Prima repriză a aparţinut sucevenilor. Cu un joc defensiv foarte bun, „studenţii” i-au anihilat cât au putut de mult pe Butulja, Rohozneanu şi Stan, pricipalele pericole din tabăra gazdelor. După 10 minute scorul a fost abia 3-2 pentru Reşiţa, în poarta căreia s-a aflat cel mai în vârstă jucător de pe teren, sârbul Damjanovic. La jumătatea primei reprize, CS Universitatea a trecut pentru prima dată în avantaj, după o fază bună de atac, în care Bibirig i-a pasat lui Ignat, iar pivotul sucevean l-a învins de la semicerc pe goalkeeperul UCMR-ului. Iulian Andrei a avut câteva intervenţii care au menţinut avantajul de pe tabela de marcaj iar la poarta cealaltă Adomnicăi a marcat chiar de la 12 metri, iar Bursuc l-a surprins de trei ori pe Damjanovici cu „specialitatea casei”: aruncarea de la şold. În minutul 22, gazdele au condus în premieră la două goluri (10-8) însă „studenţii” au revenit repede şi au marcat de trei ori la rând determinându-l pe Omer să ceară time-out. A fost 13-15 la pauză, un rezultat la care nu se aşteptau nici cei mai pesimişti suporteri ai Reşiţei.

Repriza secundă l-a avut în rolul principal pe portarul Iulian Andrei, ale cărui parade i-au exasperat pe reşiţeni. În minutul 36, Adomnicăi a marcat şi a dus CS Universitatea la o distanţă de 3 goluri pentru ca în minutul 40, tabela să arate 15-21. Avansul de 6 goluri al sucevenilor l-a iritat teribil pe Omer, care a stat la marginea terenului ca un leu în cuşcă, tehnicianul Reşiţei rămânând înmărmurit la cele două lovituri de la 7 metri apărate de Pralea. La jumătatea actului secund, Mădălin Ţuţu accidentat grav şi a părăsit terenul pe targă iar finalul meciului a fost sărac în goluri. A fost 21-26 în minutul 50 dar până la finalul întâlnirii gazdele au reuşit să reducă din diferenţă până la 25-27, astfel că meciul de la Suceava va fi decisiv.

Returul va avea loc duminica viitoare, în sala LPS din Suceava, de la ora 17.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version