Evoluţie de excepţie pentru atleţii de la CS Universitatea Suceava la Campionatele Naţionale Universitare


Intră acum și în grupul de

La finele săptămânii precedente la Bucureşti s-au desfăşurat Campionatele Naţionale Universitare de Atletism. La competiţie au participat 224 de concurenţi din 24 de centre universitare din ţară. Întrecerile au constituit şi un bun prilej de verificare pentru sportivi în perspectiva calificării la Campionatele Europene de tineret şi juniori şi la Jocurile Mondiale Universitare.

CS Universitatea Suceava a participat la Campionatele Naţionale Universitare cu un lot de 5 sportivi, lot coordonat de lector universitar doctor Elena Raţă.

Cel mai bun rezultat al atleţilor suceveni a fost obţinut de Cristian Prâsneac care s-a impus în proba de 10.000 de metri cu timpul de 32 de minute şi 25 de secunde. În aceeaşi probă, Bogdan Iremciuc a cucerit medalia de bronz.

În proba feminină de 10.000 de metri sportiva de la CSU Suceava Viorica Hasna s-a clasat pe locul IV.

O comportare deosebită la ediţia 2009 a Campionatelor Naţionale Universitare de atletism a avut sportiva Elena Ţâmpău care a concurat în două probe: 1.500 şi 5.000 de metri. În prima probă care a avut loc în prima zi de concurs atleta de la CSU Suceava s-a situat pe locul IV, în cea de 5.000 de metri ea reuşind să cucerească medalia de argint.

Ultima atletă de la CSU Suceava care a intrat în concurs a fost Anca Bălănucă care s-a aliniat la startul probei de 800 metri plat. Evoluând foarte bine sportiva suceveană s-a clasat pe locul II în final, după Ancuţa Bobocel reprezentanta româniei la olimpiada de la Beijing, dar şi-a realizat baremul de participare la Campionatele Europene de Atletism la Tineret.


Intră acum și în grupul de