Măsuri sporite de ordine ale Jandarmeriei, la meciul retur din finala Challenge Cup


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va asigura măsurile de ordine în timpul meciului de handbal dintre echipele CS Universitatea Suceava şi UCM Reşiţa, ce se va disputa duminică, 31 mai , în Sala Liceului cu Program Sportiv Suceava, începând cu orele 17.00.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, căpitan Bogdan Cornaci, un număr de 46 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică, atât în incinta şi în imediata apropiere a sălii de sport, pe traseul de deplasare a suporterilor de la arena sportivă către centrul municipiului Suceava, cât şi în zona centrală a municipiului, unde va fi amplasat ecranul mobil prin intermediul căruia va fi transmis meciul şi unde se estimează prezenţa unui public numeros.

„În sprijinul jandarmilor vor acţiona, pentru buna desfăşurare a competiţiei sportive şi a manifestării din centrul municipiului, un număr de 10 poliţişti, 27 de poliţişti comunitari şi 5 pompieri”, precizează căpitanul Cornaci.

Acesta mai menţionează că, în conformitate cu Legea nr. 31/2004 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice şi a Legii nr. 4 / 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, spectatorilor le este interzis să introducă în stadioane sau alte locuri de desfăşurare a competiţiilor şi jocurilor sportive băuturi alcoolice, făclii, artificii, petarde, torţe, sticle, materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, iritant lacrimogene, paralizante sau orice alte obiecte care pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea de acte de violenţă.

De asemenea, este interzis să se introducă sau să se afişeze inscripţii, embleme, pancarte, steaguri ori alte materiale de publicitate vizuală care incită la denigrarea ţării, la xenofobie, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică; să se arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori; să se escaladeze panourile ce delimitează spaţiul de joc sau să se intre pe spaţiul de joc, cu excepţia cazurilor de forţă majoră; să se deterioreze sau să se distrugă mobilierul, instalaţiile ori amenajările existente în interiorul locurilor de desfăşurare a manifestaţiilor sportive; să se împiedice prin orice mijloace acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.

Totodată, nu este permisă intrarea în sală a persoanelor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice ori a celor care au interdicţie de acces în baza prevederilor Legii 4/2008.

„Spectatorii posesori de bilete, abonamente şi invitaţii trebuie să respecte toate precizările formulate de organizatori şi forţele de ordine, să utilizeze timpul suficient lăsat pentru acces în sală, 15.30-16.50 pentru a se preveni aglomeraţia la uşile de acces, să dea dovadă de calm pentru a se face un acces corect în vederea evitării busculadelor, să nu se simtă lezaţi pentru controlul corporal care se va face în cadrul cordoanelor de filtrare şi la intrarea în sală, să nu blocheze scările tribunelor şi căile de acces, să-şi ocupe din timp locul în tribună şi să aibă un comportament civilizat, fără manifestări obscene”, mai menţionează căpitanul Cornaci.


Intră acum și în grupul de