Cetatea Suceava e salvată 100% de la retrogradare! (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava e sigură că va juca şi în sezonul viitor în Liga a II-a după ce formaţia cu care se lupta pentru salvarea de la retrogradare, Lotus Rocar, s-a retras din campionat din motive financiare. Cu şanse minime de a mai lua faţa sucevenilor în acest final de sezon, echipa antrenată de Marian Pană a abandonat lupta înaintea jocului pe care ar fi trebuit să-l dispute ieri cu CSM Ploieşti, o candidată serioasă la promovarea în Liga 1. Surse apropiate clubului susţin că jucătorii şi antrenorul Marian Pană au fost anunţaţi de către managerul Mircea Crainiciuc că nu vor juca cu CSM Ploieşti şi că sunt liberi să plece acasă.

Lotus Rocar este a patra echipă din Seria I, care retrogradează prin forfait după Prefab Modelu, Forex Braşov şi Progresul Bucureşti.

Marţi seară, oficialii Lotusului au trimis un fax la FRF prin care au anunţat că se retrag din campionat din motive economice. “Ajunsesem aproape de Bacău, şi m-a sunat domnul Crainiciuc şi mi-a zis să mă întorc pentru că meciul nu se mai poate disputa. Am înţeles că din motive financiare, sau ceva de genul ăsta. Mai multe nu mi s-a zis. Aştept şi eu să am o discuţie cu conducerea clubului diseară sau mâine, dacă va mai exista această discuţie, şi să mi se spună care au fost problemele”, a declarat Marian Pană.

Abandonul Lotusului îi scuteşte pe suceveni de orice emoţii şi astfel derbiul orgoliilor cu FC Botoşani, din ultima etapă, va fi un meci amical. Preşedintele Cetăţii, Dumitru Moldovan avea de gând să fie în tribune la meciul dintre Lotus şi CSM Ploieşti, însă decizia de retragere din campionat a principalei contracandidate în lupta pentru salvare l-a scutit de un drum până la Roman.

„Sincer, mă aşteptam să se întâmple acest lucru după ce Lotus şi-a compromis aproape în totalitate şansele de menţinere în eşalonul secund. Oricum, noi am arătat în partea a doua a campionatului că merităm să jucăm şi în sezonul viitor în Liga a II-a şi vreau să demonstrăm acest lucru şi în derbiul din ultima etapă cu FC Botoşani, atunci când stadionul Areni va fi cu siguranţă plin”, a precizat preşedintele Cetăţii.

Retragerea Lotusului a fost primită cu bucurie şi de antrenorul Ioan Radu, care a ţinut însă să sublinieze şi faptul că rezultatele bune obţinute de Cetatea în ultimele runde şi avansul de opt puncte luat de formaţia sa a produs abandonul Lotusului.

„Nu pot decât să mă bucur pentru noi, pentru că în felul acesta ne-am îndeplinit obiectivul. Poate era de aşteptat să se întâmple acest lucru, pentru că, să nu uităm, Lotus s-a mai desfiinţat o dată şi astă iarnă, între tur şi retur. Cert este că la deznodământul acesta am contribuit din plin şi noi, prin rezultatele foarte bune din ultima vreme, care au avut darul să reteze Lotusului şi ultima speranţă de salvare”, a adăugat Ioan Radu.


Intră acum și în grupul de