Ciclism în Bucovina


Intră acum și în grupul de

Prezent la Suceava cu ocazia Turului Ciclist al României, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Ion Badea, a discutat cu autorităţile sucevene despre o eventuală colaborare în vederea organizării unor competiţii.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, această colaborare ar consta în organizarea unui tur ciclist al Bucovinei pe traseul Suceava-Rădăuţi-Câmpulung Moldovenesc-Fălticeni-Suceava care să pună în valoare şi turismul în zonă. De asemenea, tot cu sprijinul Federaţiei Române de Ciclism şi cu colaborarea autorităţilor din Suceava, Neamţ şi Botoşani, ar putea fi organizat şi un tur ciclist al mănăstirilor din nordul Moldovei.

La rândul său preşedintele de onoare al Federaţiei, Gavrilă Vasilescu, a apreciat deschiderea autorităţilor sucevene faţă de acest sport şi şi-a exprimat încrederea că această colaborare va fi benefică.

Etapa a patra a Turului ciclist al României, desfăşurată miercuri pe traseul Botoşani – Dorohoi – Siret – Rădăuţi – Suceava, pe distanţa de 134,2 kilometri, a fost câştigată de italianul Rino Zampilli de la Hemus 1896 Troyan (Bulgaria), cu timpul de 3 ore, 16 minute şi 26 de secunde, el fiind urmat de belgianul Peiter Gnylvert (Cycling Club Burgas) şi de ungurul Zoltan Madaras (Betonexpressz Limonta).


Intră acum și în grupul de