Interconti, campioana ediţiei 2009 (Fotbal – Campionatul Municipal)


Intră acum și în grupul de

La finele săptămânii precedente, s-au disputat finalele, sau mai bine zis, finala ediţiei 2009 a Campionatului Municipal de Fotbal. Aşa cum am menţionat anterior, din păcate din cele două finale programate, cea pentru locurile III-IV şi cea pentru locurile I-II s-a disputat doar cea din urmă, echipa NTS neprezentându-se la finala mică cu Apropo Cafe.

Nu s-a făcut prea mare caz de acest lucru, spectatorii numeroşi prezenţi la baza „Ramiro” având cu acest prilej ocazia să se „încălzească” bine pentru finala mare. Întotdeauna meciurile între formaţiile Revine şi Interconti au fost deosebit de echilibrate şi aprig disputate, finala ediţiei 2009 nefiind o excepţie.

Mai experimentaţi decât adversarii lor, cei de la Revine au controlat prima parte a partidei şi au marcat destul de repede prin vârful lor de atac nimeni altul decât Mihai Guriţă. Interconti a replicat aproape imediat şi „spiriduşul” Dan Cazacu a egalat profitând de o nesincronizare în apărarea echipei Revine. O perioadă s-a mers cap la cap, ambele formaţii cunoscându-se foarte bine, spaţiile de manevră fiind foarte mici.

Dacă a fost imposibil de marcat din apropiere, a apărut la un moment dat un şut bun de la jumătatea terenului aproape, Bernard învingându-l pe talentatul portar Vornicu. La adăpostul acestui fragil avantaj, formaţia Revine a greşit puţin pentru că nu a mai mizat pe cartea atacului şi s-a mărginit doar să se apere atent. Presiunea exercitată de Interconti a devenit maximă la un moment dat, „veche gardă” a acestei formaţii fiind completată de „veteranul” Ilucă, deosebit de util la mijlocul terenului. Şi când nimeni nu mai credea că se va mai marca, la un corner executat excelent de pe partea dreaptă, cei de la Revine sunt neatenţi şi Gabi Ilucă egalează la doi.

Cum nu s-a mai întâmplat nimic până la final, s-a trecut la două reprize de prelungiri a câte 10 minute. În acest răstimp niciuna din echipe nu a mai riscat prea mult, singura fază notabilă fiind ratarea lui Guriţă, mingea trimisă de fostul atacant al stelei lovind bara.

A fost 2-2 şi după prelungiri şi arbitrii Vasile Tacu şi Gheorghe Ignătescu, care s-au descurcat foarte bine în condiţiile unei meci complicat, au trecut la procedurile legate de executarea loviturilor de pedeapsă. În poarta celor de la Interconti s-a aflat bravul portar Vornicu, în timp ce la Revine a apărat Cătălin Pascariu, un tânăr cu reale perspective care l-a înlocuit cu brio pe Dumitru Botezatu, suspendat pentru acest meci.

Potrivit tragerii la sorţi, primii au executat loviturile de la 7 metri cei de la Revine. Fără să-şi facă nicio problemă, Tudoreanu a tras tare şi la colţ şi a dus formaţia sa în avantaj. Pentru Interconti primul penalty a fost executat de un jucător tehnic şi inspirat, Dan Magdalean egalând situaţia pe tabela de marcat.

Prima ratare a aparţinut lui Doru Gugeanu, un jucător cerebral care nu a găsit totuşi drumul spre plasa porţii celor de la Interconti. Cum Vasile Tcaciuc a înscris, Interconti a trecut în avantaj după două rânduir de penaltiuri.

Cel mai bun jucător al celor de la Revine Victor Romaşcanu a marcat lejer, însă cel mai bun jucător al celor de la Interconti, Dan Cazacu a ratat şi egalitatea s-a restabilit. Experimentatul jucător Dorel Bernard a înscris pentru Revine, acelaşi lucru realizându-l şi Gabi Ilucă.
Al cincilea penalty pentru Revine a fost tras de Constantin Siminiceanu, mingea trimisă de el lovind bara. A urmat apoi o lovitură de pedeapsă care putea fi decisivă, însă portarul echipei Interconti nu l-a putut învinge pe colegul său din poarta celor de la Revine.

Deşi „glonţul” le-a trecut pe la ureche celor de la Revine, luciditatea nu a revenit în rândurilor jucătorilor de la această formaţie Nicolae Grosu trăgând peste poartă din 7 metri. Din nou a urmat un penalty practic decisiv, însă Revine a avut din nou noroc pentru că Mugur Baltă a şutat peste poartă pentru cei de la Interconti.

Cel mai bun jucător al turneului municipal, Mihai Guriţă a urmat pentru Revine, dar şutul său destul de modest a fost parat de portarul Vornicu. Bafta nu a mai ţinut şi a treia oară pentru echipe Revine pentru că Marius Mihai a marcat şi Interconti a devenit campioana ediţiei 2009 a Campionatului Municipal de Fotbal.

Revine: Pascariu – Bernard, Gugeanu, Romaşcanu, Guriţă, Tudoreanu, Podariu, Siminiceanu, Grosu, O.Ciobanu, Vasile David, I.Tandafir.

Interconti: Vornicu – Marius Mihai, Ilucă, Moşuc, Tcaciuc, Cazacu, R.Crăciun, D.Cazacu, M.Baltă, C.Nacu, M.Ududec.

După încheierea celei mai dramatice finale din istoria Campionatului Municipal a urmat festivitatea de premiere condusă de doi dintre membrii Comisiei de Organizare, Costel Buta şi Iliuţă Trandafir. Au fost premiate echipele ocupante ale locurilor IV, Sporting şi V, Pit Stop care au primit diplome, cupe şi şampanie din partea organizatorilor.

Pe locul III la ediţia 2009 a Campionatului Municipal s-a clasat formaţia Apropo Cafe, pe lângă diplome, cupe şi şampanie, Bogdan Cristurean primind şi o minge şi o geantă de sport.

Aceleaşi premii au fost primite de ocupanta locului secund, Revine, diferenţa fiind diploma şi mărimea şampaniei, cele mai importante premii fiind luate de gruparea Interconti, campioana ediţiei 2009 a Campionatului Municipal de Fotbal.
Au mai fost premiaţi, cel mai bun portar Gabriel Băiţan de la echipa Pit Stop şi cel mai bun jucător, Mihai Guriţă de la Revine.

Aşa cum era şi normal, protagoniştii acestei populare competiţii au sărbătorit încheierea unei noi ediţii cu un mic şi o bere puse la dispoziţie de Dumitru Prichici, una din ospitalierele gazde ale cochetei baze „Ramiro”.


Intră acum și în grupul de