Cetatea, specialista egalurilor în deplasare (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

Dunărea Giurgiu – Cetatea Suceava 2 – 2 (1 – 0)

Dacă în sezonul trecut Cetatea suferea în meciurile din deplasare, în actuala stagiune sucevenii sunt neînvinşi pe teren străin. La fel ca în urmă cu două săptămâni, Cetatea a marcat golul egalării în ultimele minute ale meciului, de această dată Radu Tomescu trecându-şi numele pe lista marcatorilor, în minutul 90.

Marin Barbu nu a scăpat de ce se temea înaintea meciului, anume o stare de relaxare a jucătorilor săi. La gazde, în primul “11” s-au aflat nu mai puţin de cinci jucători care au evoluat de-a lungul timpului şi la Suceava, Ungureanu, Tatarciuc, Cojenel, Ivaşcă şi Iordache. De altfel, Ştefan Iordache a fost cel care a marcat pentru 1-0 în finalul primei reprize. În minutul 42, golgheterul giurgiuvenilor l-a învins pe Pascal cu un şut la colţul scurt, gazdele intrând în avantaj la vestiare deşi pe parcursul primei reprize ocaziile de gol au lipsit cu desăvârşire.
Imediat după reluare, Dicher ar fi putut restabili egalitatea însă şutul său de la 25 de metri a lovit bara. După doar un minut, acelaşi Dicher a avut o nouă şansă de a înscrie dar portarul Neagu a evitat pericolul. “Magiun” a simţit că echipa sa este în pericol şi a făcut imediat două modificări, pe teren intrând Ştefănaru şi Ochia.

Rezultatul s-au văzut pe tabela de marcaj în minutul 64, când Stan a marcat pentru 2-0 după o centrare a lui Bănaru. Din acest moment, în rol şi-a intrat Tudor Homneac, care după ce a ratat singur cu goalkeeperul gazdelor, a înscris în minutul 67 un gol care a readus speranţele în tabăra suceveană. Reuşita lui Homneac le-a dat aripi elevilor lui Ioan Radu care până la finalul meciului au atacat în valuri, iar în minutul 90 eforturile le-au fost răsplătite de Radu Tomescu, care a punctat dintr-o lovitură liberă de la peste 30 de metri. Rezultat final 2-2 şi Cetatea se dovedeşte o echipă mai bună în partidele din deplasare decât acasă. În etapa a IV-a, pe “Areni” va veni Concordia Chiajna.

Au evoluat formaţiile:

Cetatea Suceava: Pascal – Bernard, Cososchi, Halip, Ailenii – Apetroae, Hapiuc, Homneac, Tomescu – Dicher, Azaharioaiei. Antrenor: Ioan Radu

Dunărea Giurgiu: Neagu – Ciocârlan, Ungureanu, Tatarciuc, Gheorghe Cătălin – Cojenel, Şanţmare, Marcu, Ivaşcă – Stan, Iordache. Antrenor: Marin Barbu
Arbitru: Florin Constantin (Popeşti Leordeni); Asistenţi: Vasile Marinescu şi Mihaela Gomoescu (ambii din Bucureşti)


Intră acum și în grupul de