Sediul AJF Suceava, ring de luptă între un angajat şi un arbitru (Fotbal, AJF Suceava)


Intră acum și în grupul de

Vinerea trecută, sediul AJF Suceava pare să se fi transformat într-un ring de luptă. Nu a fost box, nu a fost luptă corp la corp, nu a fost o luptă egală între doi bărbaţi. Cel puţin aşa susţine arbitrul Florin Matei, în rol de victimă. După spusele „fluieraşului” fălticenean, agresorul a fost secretarul AJF Suceava, Bogdan Agafiţa, pe care arbitrul l-a dat deja în judecată pe baza unui certificat medico-legal. În replică, Agafiţa nu recunoaşte nimic şi îi cere fălticeneanului să probeze faptul că l-ar fi bătut.

Florin Matei (36 de ani) este arbitru asistent în Liga a IV-a şi a V-a. El susţine că vinerea trecută a fost agresat fizic chiar în sediul AJF Suceava, tocmai de secretarul Bogdan Agafiţa. Matei spune că vineri, 25 septembrie, s-a prezentat la sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal pentru a fi reexaminat pe linie de arbitraj, iar acolo a intrat într-un conflict cu secretarul asociaţiei, Bogdan Agafiţa.

Arbitrul Matei l-a acuzat pe Agafiţei că bea cam mult. În replică secretarul AJF l-a înjurat de mamă şi l-a bătut cu o rangă de fier

„Recunosc că nu am avut niciun fel de probleme cu Bogdan Agafiţa până vineri. Am mers la el împreună cu Lilioara Grămadă (n.r. preşedintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor) şi după câteva discuţii pe un ton ridicat, totul a degenerat. M-a acuzat că l-am bârfit la nişte colegi că el bea şi mi-a cerut să nu îi mai port de grijă, că nu e treaba mea că el bea în timpul programului. După care, mi-a transmis că o să mai fiu delegat ca arbitru doar atunci când va dori el”, a declarat Florin Matei, care mai spune că scandalul s-a iscat în momentul în care Bogdan Agafiţa a început să-l înjure. „A început să mă înjure de mamă, care Dumnezeu să o ierte a murit nu de mult timp. Câmd i-am spus asta a luat o rangă de fier din dulap şi s-a repezit spre mine. M-a lovit mai întâi peste mână iar apoi la coaste. Nu m-am apărat pentru că am crezut că vrea să mă sperie. Am ieşit afară din sediu pe uşa care dă în incinta stadionului, moment în care a venit din biroul Comisiei Judeţene de Arbitri şi Lilioara Grămadă, întrebându-mă ce se întâmplă”, a mai precizat Florin Matei.

Arbitrul bătut a luat 2,5 la reexaminare şi spune că a obţinut această notă din cauza durerilor cauzate loviturile primite cu ranga. Florin Matei a făcut plângere penală împotriva lui Bogdan Agafiţa

Arbitrul asistent din fălticeni mai spune că venise la Suceava pentru a susţine un examen pe linie de arbitraj chiar la preşedintele CJ de Arbitri, Lilioara Grămadă. Matei a precizat că a mers bătut la respectivul examen unde nu s-a putut concentra din pricina durerilor. „Am mers la examen iar apoi am plecat direct la spitalul din Fălticeni, unde am primit primele îngrijiri. Apoi am făcut plângere la Poliţie şi m-am prezentat la serviciul de medicină legală, unde mi s-au acordat 12 zile de îngrijiri medicale. L-am dat deja în judecată pe Bogdan Agafiţa şi o să cer în faţa instanţei să îmi plătescă daune. De asemenea, solicit conducerii Asociaţiei Judeţene de Fotbal să ia măsuri împotriva lui Bogdan Agafiţa, astfel încât să nu mai păţească şi alţi arbitri ce am păţit eu”, a mai adăugat Florin Matei.

Agafiţa nu recunoaşte nimic: ”Să dovedească că l-am bătut”

„ Nu e adevărat nimic domnule. A fost într-adevăr o discuţie în contradictoriu vineri dimineaţă dar totul a pornit de la faptul că Florin Matei s-a declarat supărat pe AJF Suceava pentru că el nu a luat testările pentru arbitri. Noi am procedat conform regulamentelor şi l-a reţinut de la delegări iar el a venit la sediu şi a vrut să-şi verse amarul pe mine. Eu nu l-am lovit dar dacă el spune asta, atunci să probeze. Dacă nu îl dau în judecată pentru calomnie”, a declarat Bogdan Agafiţa, care are şi susţinerea preşedintelui Comisiei Judeţene de Arbitri, Lilioara Grămadă. Aceasta spune că Matei nu s-a plâns în ziua respectivă că ar fi fost bătut de Agafiţa. „A dat examenul pe care din nou nu l-a luat şi atât. Nu mi-a spus nimic legat de vreo bătaie. A luat 2.50 la examen şi îi înţelegem supărarea”, a precizat Lilioara Grămadă.

Un alt arbitru susţine că luni a fost ameninţat cu aceeaşi rangă de secretarul AJF

Florin Matei nu este singurul arbitru care susţine că ar fi fost bătut de Bogdan Agafiţa. George Plantos a declarat că luni, 28 septembrie, a fost ameninţat de secretarul AJF că va păţi la fel ca şi colegul său dacă nu va înceta discuţiile şi jignirile. Plantoş spune că a fost luni dimineaţă la sediul AJF pentru a depune un raport de arbitraj iar Bogdan Agafiţa i-ar fi arătat acestuia ranga cu care l-a bătut Florin Matei. „Mi-a arătat ranga şi mi-a spus să mă potolesc că altfel mă va bate cu ranga”, a declarat George Plantoş.


Intră acum și în grupul de