Cetatea a fost „gasca nebuna” cu Sportul! (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava – Sportul Studenţesc 3 – 0 (1 – 0)

A trecut ceva timp de când publicul de pe Areni nu a mai avut parte de un spectacol fotbalistic asemănător celui făcut de echipa locală, sâmbătă, în compania Sportului Studenţesc. Cu Dorin Semeghin aflat la primul meci în tricoul alb-albastru, Cetatea s-a metamorfozat peste noapte şi a făcut show cu gruparea din Regie. „Gaşca nebună” a fost sâmbătă echipa lui Ioan Radu, care, la cum a jucat şi la câte ocazii a avut, nu ar fi mirat pe nimeni dacă s-ar fi impus la o diferenţă şi mai mare. A fost însă 3-0, iar la toate reuşitele sucevenilor coautorul golurilor s-a numit Dorin Semeghin.

Oaspeţii au început meciul mai bine, dar Ferfelea şi Nae au greşit ţinta în debutul meciului. Nu la fel s-a întâmplat şi în minutul 5, când Pălimaru a expediat balonul cu capul în bara porţii adverse. Avea să fie prima mare ratare a lui Pălimaru din acest meci. Vârful Cetăţii a fost ghinionistul zilei. În minutul 38, el a trimis tot cu capul spre poarta goală a celor de la Sportul, însă Ghinga a respins în ultimul moment de pe linia porţii, cu preţul unei accident serioase.

Aflată la cârma jocului, Cetatea a reuşit deschiderea scorului în minutul 41, când Cososchi a fructificat un corner executat ca la carte de Semeghin.

Actul secund a avut un debut asemănător ultimelor minute ale primei reprize, iar la 4 minute de la reluarea jocului, juniorul Azaharioaei este angajat bine de acelaşi Semeghin şi îl lobează pe portarul Popescu trimiţând mingea în vinclul porţii adverse. La 2-0, Cetatea s-a descătuşat şi s-a retras în defensivă, însă a predat „studenţilor” o lecţie adevărată a jocului de fotbal bazat pe contraatac. Aşa s-a întâmplat şi în minutul 55, când Cetatea a obţinut un corner care a fost executat din nou impecabil de Semeghin. Mingea a ajuns în careu la Halip, care l-a învins pe goalkeeper ul Sportului cu o puternică lovitură de cap. La 3-0, Sportul era deja groggy, fotbaliştilor lui Tibor Selymes nevenindu-le să creadă scorul de pe tabela de marcaj.

Pălimaru a mai avut de două ori şansa de a mări avantajul Cetăţii, însă, cu siguranţă, nu a fost ziua atacantului sucevean. Schimbat în minutul 87 cu Jalbă, Pălimaru a cedat nervos lovind cu pumnii în spatele băncii de rezerve. Bucuria echipei locale a fost însă prea mare. Cetatea a învins cu 3-0 pe Sportul Studenţesc, a jucat fotbal, a primit aplauze meritate din tribună şi, cel mai important, a părăsit zona locurilor retrogradabile. Etapa viitoare, Cetatea va juca în deplasare pe terenul Farului Constanţa.

Ioan Radu: „Am făcut meciul sezonului”

La finalul meciului, Ioan Radu a recunoscut că echipa sa a făcut cel mai bun meci din acest campionat. „A fost un meci foarte greu, chiar dacă am câştigat cu 3-0 şi după rezultat nu ar părea aşa. Cred că victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială pentru că, pe lângă cele trei goluri, am mai avut câteva situaţii bune de a marca, la fel a avut şi Sportul, dar una peste alta este o victorie pe deplin meritată. Mă bucur că a venit această victorie şi am obţinut-o atât de clar în compania unei echipe bune, care chiar dacă a pierdut a arătat destule posibilităţi. Azi am făcut cel mai bun meci din acest sezon”, a declarat Ioan Radu.

Selymeş: „Cetatea ne-a urcat pe pereţi”

Negru de supărare după evoluţia „studenţilor” din primele 45 de minute, patronul Vasile Şiman s-a dus la pauză la cabine pentru muştruluiala de rigoare. Perdaful primit la pauză n-a avut niciun efect asupra fotbaliştilor bucureşteni, care au pierdut în cele din urmă la scor de neprezentare. Nervos la culme la finalul meciului, Vasile Şiman i-a interzis iniţial antrenorului Tibor Selymes să se prezinte la conferinţa de presă, însă, într-un târziu, a revenit asupra deciziei, la insistenţele jurnaliştilor din presa locală. Tibor Selymes şi-a criticat dur elevii spunând că aceştia i-au desconsiderat pe suceveni. „Sunt foarte supărat pe jucătorii mei, care au făcut azi cel mai slab meci de când sunt eu la această echipă. Nu ai cum să câştigi un meci dacă joci numai cu numele, aşa cum am făcut noi azi. Ne gândim la promovare, dar nu suntem în stare să jucăm atunci când nu avem mingea la picior. Azi, jucătorii mei m-au dezamăgit din acest punct de vedere. Nu ai cum să câştigi un meci doar pentru că te cheamă Sportul. La cum am jucat noi, nu e de mirare că Cetatea ne-a urcat pe pereţi”, a declarat Selymes.

Semeghin, omul meciului

La primul său meci pentru Cetatea, Dorin Semeghin a fost principalul artizan al acestei victorii, fundaşul stânga de 30 de ani fiind coautor la toate cele trei goluri ale Cetăţii. Antrenorul Ioan Radu a simţit asta şi a recunoscut aportul lui Semeghin la obţinerea acestei victorii.

„Ne-am autodepăşit iar la această victorie o contribuţie a avut şi intrarea lui Semeghin. Chiar dacă a fost primul lui meci la Cetatea, el s-a integrat destul de bine, lucru pe care, de fapt, îl şi aşteptam, ştiută fiind valoarea lui. Sper să ne ajute şi în continuare şi e clar că, 100%, el reprezintă un câştig pentru noi. Îmi doresc ca şi ceilalţi jucători să ia acest rezultat ca un motiv în plus de responsabilitate pentru că victoria de azi ne obligă în continuare şi sper să trateze la fel şi meciurile următoare”, a spus Ioan Radu.

Dacă Semeghin a fost vioara întâi a Cetăţii, ghinionistul zilei la meciul Cetatea – Sportul Studenţesc a fost, fără doar şi poate, Clement Pălimaru. Atacantul împrumutat de la Poli Iaşi a fost la originea mai multor ratări pe toată durata meciului iar în minutul 87 a fost schimbat cu Gonţa. Pălimaru a izbucnit nervos pe bancă, supărat pe faptul că nu a reuşit să bage mingea în aţe, deşi în două rânduri portarul oaspeţilor şi fundaşul Ghinga au scos mingea de pe linia porţii. „Pălimaru a fost supărat că nu a reuşit să înscrie, deşi a avut atâtea ocazii. Eu i-am explicat că nu are de ce să fie supărat pentru că va veni şi momentul în care va marca. Important este că şi-a creat ocazii multe de a înscrie. Sunt convins că şi el se gândeşte că cei de la Iaşi îi urmăresc prestaţiile şi marcând goluri ar putea fi rechemat la prima echipă”, a declarat Ioan Radu.

Rezultatele etapei a VIII-a:

Cetatea Suceava – Sportul Studenţesc 3 – 0
FC Botoşani – Farul Constanţa 4 – 1
Tricolorul Breaza – Gloria Buzău 0 – 1
CSM Rm. Sărat – Dunărea Giurgiu 1 – 0
Dunărea Galaţi – Victoria Brăneşti 1 – 3
FCM Bacău – Petrolul Ploieşti 0 – 2
Delta Tulcea – Concordia Chiajna 1 – 0
Dinamo II – FC Snagov 1 – 1

  • Partida dintre Săgeata Stejaru şi Steaua II Bucureşti se va disputa la data de 14 octombrie, de la ora 15.

Clasament

1 Victoria Brăneşti 8 7 1 0 24-7 22
2 Delta Tulcea 8 5 0 3 11-5 15
3 Concordia Chiajna 8 4 1 3 12-7 13
4 Steaua II 7 3 4 0 9-5 13
5 Dunărea Giurgiu 8 4 1 3 10-11 13
6 Petrolul Ploieşti 8 3 3 2 8-7 12
7 FCM Bacău 8 3 2 3 17-12 11
8 Gloria Buzău 8 6 0 2 14-9 10
9 Sportul Studenţesc 8 3 1 4 13-10 10
10 Săgeata Stejaru 7 3 1 3 9-7 10
11 Cetatea Suceava 8 2 4 2 10-12 10
12 Dunărea Galaţi 8 3 1 4 5-9 10
13 FC Farul Constanţa 8 3 1 4 8-13 10
14 FC Botoşani 8 3 0 5 8-11 9
15 Tricolorul Breaza 8 3 0 5 7-13 9
16 FC Snagov 8 2 2 4 12-15 8
17 Dinamo II 8 1 1 6 8-16 4
18 CSM Râmnicu Sărat 8 1 1 6 2-18 4


Intră acum și în grupul de