Rezultate remarcabile si pentru sportivii Colegiului National „Petru Rares” din Suceava in anul 2009


Intră acum și în grupul de

Colegiul Naţional „Petru Rareş” a fost şi este una dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ din Suceava şi chiar din România. Elevii acestui liceu au fost de nenumărate ori recompensaţi cu premii la diferite olimpiade şi concursuri naţionale, dovedind de fiecare dată că sunt bine pregătiţi din punct de vedere didactic.

Totuşi, încă din antichitate se ştia că o minte sănătoasă nu poate fi în armonie decât cu un corp sănătos. Cei care învaţă la Colegiul Naţional „Petru Rareş” ştiau de dictonul latin şi pe lângă carte se ocupă şi de sport şi chiar cu succes. Unitatea de învăţământ suceveană beneficiază de condiţii excelente de pregătire sportivă. Sala de sport este dotată cu toată aparatura necesară, elevii beneficiind şi de o sală de forţă şi de o suană performantă. În prezent se fac eforturi pentru dotarea sălii cu echipament de sonorizare ca în curând orele de educaţie fizică şi sport să se poate desfăşura pe fond muzical. Dacă pentru moment cei care studiază la Colegiul Naţional „Petru Rareş” nu beneficiază de vechiul teren de sport este din cauza faptului că aici se fac nişte lucrări de construcţie pentru un nou corp al instituţiei de învăţământ. Chiar dacă lucrările au stagnat deocamdată din cauza lipsei de fonduri, ele vor fi reluate, cei care iubesc sportul urmând să beneficieze de un teren nou acoperit cu suprafaţă sintetică şi dotat cu echipament de nocturnă.

Trebuie de menţionat faptul că cei cărora le place sportul în mod deosebit pot să-şi desăvârşească pregătirea şi în afara orelor de curs şi a zilelor de şcoală în cadrul Asociaţiei Sportive „Assper” din cadrul Colegiului Naţional „Petru Rareş”. În cadrul acestei asociaţii îşi desfăşoară activitatea şi o secţie de judo cu practicanţi între 5 şi 13 ani care în 2010 vor intra în competiţiile oficiale.

Nu în ultimul rând, elevii Colegiului Naţional „Petru Rareş” benficiază de sprijinul unor cadre didactice bine pregătite, profesorul master doctorand Mihai Airinei, şeful catedrei de Educaţie Fizică şi Sport, profesorul gradul I Sorin Rîmbu şi profesoara gradul II Olga Şecman. Cei trei sunt sprijiniţi în activitatea lor şi de profesorul pensionar Emil Livanu, cel care a activat timp de 38 de ani la unitatea de învăţământ suceveană.

Dovada faptului că elevii pot face la fel de bine şi carte şi sport este dată de rezultatele obţinute de cei de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” în anul 2009 în cadrul Olimpiadei Sportului Şcolar şi a altor competiţii de gen.

În prima parte a anului 2009, a doua a anului şcolar 2008-2009, sportivii Colegiului Naţional „Petru Rareş” s-au remarcat în competiţiile de baschet, la masculin echipa colegiului ocupând locul II la faza judeţeană, cea feminină locul III. La fotbal sportivii de la „Petru” s-au clsat pe locul II la faza municipală, în timp ce la handbal formaţia masculin s-a situat pe poziţia a treia la faza judeţeană, la feminin echipa clasându-se pe locul III la faza municipală. Rezultate deosebite au obţinut şi echipele de volei ale Colegiului Naţional „Petru Rareş”, la fel ca şi atleţii şi jucătorii de şah şi tenis de masă.

Şi elevii de gimnaziu de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” s-au descurcat admirabil în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la fotbal, baschet, atletism şi şah. Iubitorii sportului, elevi ai Colegiului Naţional „Petru Rareş” au participat cu succes şi în alte competiţii sportive cum ar fi Cupa „Iulius Mall” din cadrul Săptămânii Europene a Tineretului”, Crosul „Zilele Sucevei” şi Crosul „Olympics Day”.

Partea a doua a anului 2009 a debutat şi ea cu rezultate deosebite pentru sportivii Colegiului Naţional „Petru Rareş” în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar”. În competiţia de volei pe licee echipa masculină a câştigat faza municipală, echipa feminină clasându-se pe locul al doilea la fel cu cele de fotbal, de liceu şi gimnaziu. O menţiune deosebită merită şahiştii de la „Petru” care s-au dovedit a fi cei mai buni la nivel municipal.

„Secretul rezultatelor deosebite şi la nivel sportiv este colaborarea foarte bună cu toţi profesorii din cadrul colegiului nostru şi toţi factorii care se implică în sport la nivel municipal şi judeţean”, a declarat profesorul Mihai Airinei

„Secretul rezultatelor deosebite şi la nivel sportiv este colaborarea foarte bună cu toţi profesorii din cadrul colegiului nostru şi toţi factorii care se implică în sport la nivel municipal şi judeţean. Am beneficiat de susţinerea conducerii Colegiului Naţional „Petru Rareş”, a Inspectoratului Judeţean Şcolar Suceava, a Direcţiei pentru Sport la toate evenimentele sportive la care am participat.

Trebuie să spun că toate deplasările pe care le-am făcut la etapele judeţene au fost făcute cu fonduri realizate din închirierea şcolii şi a echipamentelor existente aici. Sper să realizăm lucruri bune şi în continuare pentru că sportul ajută la modelarea caracterelor şi la desăvâşirea educaţiei, lucru extrem de important în opinia mea”, a afirmat profesorul Mihai Airinei.


Intră acum și în grupul de