Cel mai valoros rugbist sucevean al momentului, Gabriel Conache, pleaca la echipa Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad? (Rugby)


Intră acum și în grupul de

Una din „bombele” zilei în ceea ce priveşte transferurile sportivilor suceveni a „explodat”miercuri. Cel mai bun rugbist român al Campionatului European Under18, suceveanul Gabriel Conache se pregăteşte să plece la nou promovata în Divizia Naţională, Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad. Căpitanul echipei de juniori Under 19 a LPS Suceava şi unul dintre componenţii de bază ai formaţiei de seniori CSM Bucovina Suceava a plecat la Arad să semneze un precontract.

Faptul că rugbistul sucevean vrea să plece la o formaţie care-i oferă mai mult nu reprezintă nicio problemă, însă lucrurile nu sunt nici pe departe atât de simple. Arădenii vor să plătească cât mai puţin pe cel mai bun produs al rugbiului sucevean din ultimii ani, firească atitudinea lor, problema rezidă în ce va primi Suceava pentru al lăsa pe tânăr la echipa ardeleană.

Legitimat la LPS Suceava, dar şi component al formaţiei CSM Bucovina Suceava, Gabriel Conache ar trebui să aducă bani atât unităţii de învăţământ, cât şi clubului care a investit în el şi la propulsat în marea performanţă. Există un protocol semnat între conducerea LPS Suceava şi a CSM Suceava legat de astfel de situaţii şi lucrurile trebuie clarificate pentru a nu mai permite altora să se bucure de rodul muncii sucevenilor fără să plătească.


Intră acum și în grupul de