CS Universitatea a ratat calificarea in semifinalele Cupei Challenge


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – RD Slovan Ljubljana 32-25 (16-12)

Aventura europeană a echipei locale de handbal s-a încheiat în faza sferturilor de finală a Cupei Challenge, acolo unde “studenţii” nu au putut depăşi puternica formaţie slovenă, RD Slovan Ljubljana. După o primă manşă disputată în deplasare, în capitala Sloveniei, sucevenii aveau de recuperat 8 goluri şi puţin a lipsit ca minunea să se întâmple chiar în Sâmbăta Mare. Cu puţin noroc, elevii lui Leonard Bibirig ar fi putut să întoarcă soarta calificării. CS Universitatea s-a impus însă doar cu 32-25 şi astfel slovenii se califică în semifinalele Cupei Challenge, unde ai noştri au evoluat cu succes anul trecut.

Publicul, prea puţin numeros în comparaţie cu miza meciului (poate că unii suporteri erau resemnaţi cu gândul că echipa favorită nu se mai poate califica după rezultatul de la Ljubljana), a văzut un început de meci deloc favorabil sucevenilor, care în minutul 10 erau conduşi cu 5-3 şi ratau la fel de mult ca în tur. Egalarea a venit în minutul 12, scor 6-6, pentru ca un minut mai târziu, elevii lui Bibirig să preia conducerea pentru prima oară, scor 7-6. Slovenii lui Boris Denic s-au încăpăşânat să ţină aproape de suceveni, “studenţii” nereuşind să se desprindă la mai mult de două goluri dect îm ultimele 6 minute ale primei reprize, scor 16-11 în minutul 29 şi 16-12 la pauză. O diferenţă de 4 goluri care oferea perspective frumoase pentru repriza secundă.

Începutul părţii secunde seamănă cu sfârşitul primei reprize. “Studenţii” conduc ostilităţile, ghinionul se mută în tabăra slovenilor care ţintesc bara şi după 40 de minte de joc scorul e 23-17. 6 goluri erau deja recuperate. Reuşitele din teren ale jucătorilor au insuflat încredere şi spectatorilor care şi-au încurajat în permanenţă favoriţii. Chiruţ ratează un 7 metri, Şoldănescu e eliminat 2 minute dar chiar şi aşa diferenţa de 6 goluri se menţine şi în minutul 49. Finalul jocului a fost de-a dreptul dramatic. În minutul 54, tabela electronică din sala LPS arăta un scor identic cu cel înregistrat în tur, la Ljubljana, numai că de această dată avantajul era de partea sucevenilor. Practic mai erau şase minute în care se juca de la 0-0. Şase minute esenţiale în care nu aveam voie să greşim prea mult. Din păcate “stundenţii” nu s-au putut concentra şi au marcat un singur gol, ratând de cinci ori! Capionul ratărilor şi cel mai slab om din tabăra Universităţii a fost fără îndoială extrema stângă Adi Mitrea. CS Universitatea poate regreta că nu s-a calificat mai departe, mai ales că, la un moment dat, acest lucru era perfect realizabil, dar pe de altă parte, merită respect pentru felul în care a luptat, ieşind din cupele europene cu capul sus.

Rezultatele complete înregistrate în returul sferturilor de finală ale Cupei Challenge:

Xico Andebol – MMTS Kwidzyn 23-28 (28-25 în tur)
Ştiinţa Bacău – Sporting Lisabona 28-23 (24-30 în tur)
Bologna United – Stord Handball 28-23 (25-22 în tur)


Intră acum și în grupul de